VIDEO S-a „răzbunat“ după ce-a pierdut banderola de căpitan. Sneijder a marcat un gol superb în amicalul China-Olanda 0-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa Olandei, China s-a descurcat mai bine decât România. N-a încasat decât două goluri, deşi a jucat în inferioritate din minutul 13! Reuşita meciului i-a aparţinut lui Sneijder, care tocmai fusese anunţat de selecţionerul Van Gaal că a pierdut banderola de căpitan.

Cum în week-end-ul trecut nu s-au disputat meciuri în grupa D a preliminariilor pentru CM 2014, grupa României, naţionala Olandei şi-a programat un turneu amical, de câteva zile, în zona Asiei. 

După 3-0 vineri în faţa Indoneziei, batavii au jucat astăzi cu naţionala Chinei. Au reuşit a 10-a partidă consecutivă fără înfrângere, serie în care s-au intercalat şi cele două „corecţii“ aplicate României, în preliminariile CM 2014 (4-1 şi 4-0). 

Pe „Stadionul Muncitorilor” din Beijing, selecţionata lui Van Gaal, una cu multe „rezerve“ în „11“-le de start, s-a impus cu 2-0 în faţa Chinei, o echipă care a evoluat în inferioaritate din minutul 13, după eliminarea lui Qin Sheng, pentru un fault dur la Robben. 

Cu două minute mai devreme, Van Persie deschisese scorul de la punctul cu var. Cu reuşita din amicalul cu China, vârful lui Manchester United a urcat pe locul 3 în topul marcatorilor all-time ai Olandei, cu 35 de goluri în tricoul naţionalei, depăşindu-i pe Van Nistelrooy şi Faas Wilkies. Van Persie e la două goluri în spatele lui Bergkamp, liderul clasamentului fiind Kluivert (40). 

Golul meciului l-a reuşit însă Wesley Sneijder, chiar în săptămâna în care a fost anunţat de către selecţionerul Van Gaal că a pierdut banderola de căpitan, în dauna lui Van Persie, din cauza absenţelor de la naţională (provocate de accidentări). Mijlocaşul lui Galatasaray a marcat cu un călcâi de efect, în minutul 66, şi a stabilit scorul final, 2-0 pentru Olanda. Interesant este că, la acest meci, şi probabil ca parte a unei acţiuni de marketing, numele jucătorilor olandezi au fost scrise pe spatele tricourilor cu ideograme chinezeşti!

Următorul meci al naţionalei Olandei este tot un amical, pe 14 august, la Algarve, cu Portugalia.

Vezi aici golul lui Sneijder 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite