Simone Tempestini vrea să-şi ia revanşa în Raliul Azore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Campionul naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, va lua startul în acest weekend în a doua etapă din Campionatul European de raliuri, organizată în Azore, şi e determinat să încheie în top după ce la runda inaugurală a abandonat pe ultimii kilometri.

De şase ori campion absolut al României, Tempestini şi copilotul Sergiu Itu formează singurul echipaj românesc în cea mai importantă competiţie de raliuri de pe continent. 

În prima rundă, organizată tot în Portugalia, dar la Fafe, cei doi au fost în permanenţă în Top 5, dar din cauza unei ieşiri în decor au abandonat cu doar 10 kilometri înainte de finiş.

Considerat unul dintre favoriţii la podiumul final al acestui sezon al FIA ERC, Tempestini ţinteşte un loc în vârful clasamentului din Azore. „O mică eroare ne-a costat scump în prima etapă, dar învăţăm din erori şi ne dorim să facem un raliu bun acum. E clar că vrem să ajungem pe podium. Ar fi o premieră pentru noi şi suntem deteminaţi să reuşim“, a spus pilotul de la Napoca Rally Academy.

Peste 80 de echipaje din toată Europa sunt înscrise la Raliul Azore. Tempestini şi Itu au mai concurat de două ori aici, în urmă cu aproape opt ani.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite