Simone Tempestini e gata să obţină victoria la revenirea în Raliul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simone Tempestini
Simone Tempestini

Absent la ultimele două ediţii din cauza programului internaţional, triplul campion absolut Simone Tempestini va lua startul în acest weekend în Raliul Sibiului cu gândul să îşi consolideze poziţia în clasamentul general.

Clujeanul are 133.8 puncte înaintea startului de la Sibiu, cu 16.8 mai multe decât Porcişteanu, dar cu menţiunea că a fost absent de la Raliul Moldovei, etapă câştigată de contracandidatul său. De altfel, Tempesteini s-a impus la toate cele trei etape la care a concurat, în Argeş, Arad şi Bacău.

Un nou succes în weekend i-ar uşura drumul spre al patrulea titlu din carieră pe plan intern celui care a adus României primul titlu mondial din istorie, în 2016, la juniori. Acesta va concura pe un Hyundai i20, acelaşi pe care îl foloseşte şi în etapele din WRC (World Rally Championship).

„Sunt bucuros că revin la Sibiu şi pot concura din nou. În ultimii doi ani, etapa de aici s-a suprapus cu etapa mondială din Spania şi de aceea nu am putut să fiu prezent, dar acum abia aştept să fiu din nou pe probe”, a spus Simone, învingător la ediţia din 2015 a Raliului Sibiului.

În 2018, în absenţa sa, victoria i-a revenit chiar colegului său de echipă, Bogdan Marişca, anunţat la rândul său pe lista de înscrieri la ediţia din acest an. De altfel, Marişca e pe locul 2 la numărul de victorii înregistrate la Sibiu, cu 3 succese, fiind depăşit doar de Titi Aur, care a câştigat de două ori.

“Va fi o luptă interesantă, însă una constructivă pentru că, dincolo de un titlu individual, ne  dorim să câştigăm din nou titlul la echipe”, a declarat Marişca.

tempestini
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite