Simona, meci splendid, victorie entuziasmantă! Românca este în optimi la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României s-a calificat în a doua săptămână a ultimului turneu de Grand Slam al anului, după o întâlnire cu multe răsturnări de situaţie, care ar fi făcut cinste unor faze mult mai înaintate ale competiţiei.

Meciul din turul trei al turneului de la Flushing Meadows dintre Simona Halep (13 WTA) şi Elena Rybakina (locul 20 WTA şi favorită 19 la câşigarea turneului) a fost unul cu un nivel calitativ foarte ridicat şi de un dramatism aparte. 

Simona a început foarte prost întâlnirea. Constănţeanca a câştigat doar două puncte în primele 2 game-uri jucate pe serviciul adversarei şi şi-a pierdut serviciul, astfel că s-a văzut repede condusă, 3-0, după doar 10 minute de joc. Reacţia româncei a venit însă imediat. Cu doar 5 puncte pierdute în următoarele 3 game-uri, Simo şi-a luat break-ul înapoi şi a egalat rapid situaţia pe tabelă, 3-3. Rybakina şi-a trecut în cont urmăroatele două game-uri, a ajuns să servească pentru set şi chiar a avut minge de 1-0, însă  Halep nu s-a clătinat. Românca nu doar că a salvat mingea de set, dar a luat 11 din următoarele 13 puncte şi a trecut la conducere, 6-5. A fost rândul Rybakinei să revină în meci şi sportiva din Kazahstan a făcut-o cu stil, break la zero. 

Simona a salvat 4 mingi de set

Tie-break-ul a fost la fel de palpitant. Simona a avut 3-0, 4-1 şi 6-2, însă toate cele patru mingi de set au fost salvate de Rybakina. Simona a avut 7-6 şi 8-7, însă a irosit şi aceste două oportunităţi, după care a fost rândul româncei să salveze trei mingi de set ale adversarei. Simo a beneficiat de a 7-a minge de set abia la 12-11, pe serviciului sportivei din Kazahstan, care a cedat presiunii şi a făcut o dublă greşeală. 

Debutul setului secund a fost o copie la indigo cu primul al meciului. Rybakina a condus cu 3-0, cu două break-uri de data aceasta, însă Simona a recuperat imediat unul, 3-2. A fost momentul în care jucătoarea din Kazahstan a luat o pauză pentru a primi îngrijiri medicale la glezna piciorului stâng, iar Halep a profitat de întrerupere şi a cerut şi ea intervenţia terapeutului pentru un disconfort la umărul drept. Întreruperea nu a afectat-o pe Halep, românca reuşind un nou break, imediat după reluarea meciului, 3-3. Din acest punct asemănarea cu primul set a luat însă sfârşit. Simona a făcut 4-3, însă a pierdut aproape fără luptă următoarele 3 game-uri şi meciul a intrat în decisiv. 

Simo a început cu stângul şi ultimul set, iar Rybakina a punctat pe tabelă cu break. Românca nu a lăsat însă să îi scape setul din mână şi şi-a trecut în cont următoarele 4 game-uri, 4-1. Până la final, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul fără probleme, astfel că Halep s-a impus cu 6-3, după 2 ore şi 22 minute de la primul serviciu.

Halep va evolua în optimi cu jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 265.000 de dolari şi cu 240 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în turul al treilea primesc câte 180.000 de dolari şi 130 de puncte WTA fiecare.

Citeşte şi 

Simona este în optimi la US Open, însă are un traseu infernal până în finală

Halep a ridicat tribunele în picioare cu declaraţiile după victoria cu Rybakina! "Sunt departe de potenţialul meu

Rezultatele SImonei la US Open

Turul 1 Halep - Camila Giorgi (Italia, 29 de ani, 36 WTA)  6-4, 7-6 (3)
Turul 2 Halep - Kristina Kucova (Slovacia, 31 de ani, 111 WTA) 6-3, 6-1
Turul 3 Halep - Rybakina (Kazahstan, 21 de ani, 20 WTA) 7-6 (11), 4-6, 6-3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite