Simona Halep a devenit favorită nr. 1 a turneului WTA de la Dubai. Românca şi-a aflat posibilele adversare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a devenit principala favorită a turneului WTA de la Dubai, după ce Serena Williams, liderul clasamentului mondial, s-a retras din competiţie, potrivit anunţului făcut de organizatorii concursului din Emiratele Arabe Unite.

Turneul WTA de la Dubai, care începe pe 16 februarie şi se va încheia pe 21 februarie, a avut-o ca favorită nr. 1 pe Serena Williams. Însă, din cauza oboselii, americanca a decis să spună pas turneului din Emirate. Cum nici Maria Şarapova, locul 2 mondial, nu va participa la această competiţie, Simona Halep a fost desemnată de organizatori drept principala favorită.

Simona Halep a ajuns la Dubai, cel de-al patrulea turneu la care va participa în acest an. Primele declaraţii

Halep a participat şi anul trecut la Dubai, dar a abandonat în primul tur într-o partidă cu franţuzoaica Alize Cornet, atunci când venea după titlul cucerit la Doha. Fără cele mai bune două jucătoare ale lumii în concurs, românca are marea şansă de a se impune în Emirate şi de a câştiga cele 900 de puncte WTA acordate celei care va triumfa.

De remarcat că în afară de Williams, de la Dubai s-a mai retras şi canadianca Eugenie Bouchard, care a acuzat o accidentare la umăr, anunţă organizatorii pe pagina de Twitter a turneului de la Dubai.

Ar putea juca în finală cu Kvitova

Cu o zi înainte de startul competiţiei, organizatorii au tras la sorţi tabloul principal. Astfel, Halep nu se regăseşte pe aceeaşi parte de tablou cu Petra Kvitova, a doua favorită a turneului, care ar putea s-o detroneze pe Simona de pe locul 3 mondial. Românca va intra în concurs în turul al doilea, unde va da piept cu învingătoarea dintre Mona Barthel (locul 42 WTA) şi Daniela Hantuchova (locul 73 WTA), jucătoare pe care Halep nu le-a mai întâlnit niciodată până acum.

Dacă trece de turul secund, Simona s-ar putea duela în optimi cu Shuai Peng (locul 21 WTA), iar în sferturi cu Ekaterina Makarova (locul 9 WTA), cea care a eliminat-o de la Australian Open. Dacă o va elimina şi pe Makarova, românca va accede în careul de aşi, unde ar putea s-o întâlnească pe Caroline Wozniaki (locul 5 WTA), iar în finală ar putea da peste Petra Kvitova (locul 4 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite