Scandal monstru în patinajul românesc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar o săptămână înaintea debutului Europenelor, federaţia de profil şi Zoltan Kelemen, cel mai valoros patinator român, sunt în război deschis. Deranjat de criticile aduse în „Adevărul Sporturi“ de Kelemen, preşedintele Adrian Ciobanu l-a atacant virulent pe ciucan şi pe antrenorul său, Cornel Gheorghe.

În urmă cu o săptămână, singurul patinator roman prezent la JO de iarnă se plângea că federaţia de profil nu îi plăteşte antrenorul şi coregraful şi îl lasă să se descuce pe cont propriu. Preşedinte FR Patinaj a replicat dur, acuzându-l pe Kelemen că se foloseşte de imaginea sa pentru a extorca bani de la federaţie.

„Kelemen e un mare mincinos, el se pregăteşte pe banii noştrii. Problema lui e ca vrea un tratament preferenţial faţă de sportivii de la short-track şi patinaj viteză. Ceilalţi merg afară cu doar 20 euro/zi, iar antrenorii-sărmanii, stau şi le gătesc sportivilor, pe când Kelemen şi antrenorul lui Cornel Gheorghe vor să se lăfăie doar în condiţii de lux", spune Adrian Ciobanu.

Cele două tabere au puncte diametral opuse şi legate de două probleme spinoase: remunerarea coregrafei Sorina Mladin şi a antrenorului Cornel Gheorghe.

BANII, MĂRUL DISCORDIEI

„Lui Kelemen i-ar trebui un antrenor adevărat, nu cineva care vrea să se plimbe pe banii federaţiei. El nu poate fi plătit de federaţie deoarece este tehnical specalist la ISU şi ar fi neregulamentar. Noi am vorbit cu cei de la clubul din Miercurea Ciuc să îl angajeze, dar el a refuzat, o dovadă că nu îi place munca. Cu doamna Sorina Mladin situaţia stă aşa: ea nu are studii de specialitate. Am angajat noi anul trecut pe cineva care a terminat liceul de coregrafie, dar a fost sabotată apoi de antrenori", a spus preşedintele FR Patinaj.

De partea cealaltă, antrenorul Cornel Gheorghe consideră ca bazaconii afirmaţiile conducerii forului român. „Îl antrenez de şapte ani pe Kelemen şi mi-am lăsat copilul acasă de Crăciun să îl pregătesc. E inadmisibil să îşi permită cineva să pună sub semnul întrebării profesionalismul meu, atât timp cât eu fac voluntariat. Noi nu am cerut banii de la alţi sportivi, doar că nu poţi face performanţă cu zece euro pe zi. E adevărat că cei de la Ciuc mi-au făcut o propunere de colaborare, dar le-am spus că nu putem rămâne acolo tot anul din cauza frigului. Legat de coregrafa impusă de federaţie... ea credea că ce face ea pe parchet în sală, se potriveşte cu ce se întâmplă pe gheaţă, habar nu avea patinaj", s-a plâns fostul mare patinator.

În contextul în care bugetul federaţiei a scăzut anul acesta de la 1.200.000 lei la 700.000 de lei, iar toate plăţile se fac pe datorie până la primirea bugetului pe noul an, Adrian Ciobanu spune că federaţia nu îşi permite chelutieli suplimentare cu Kelemen.

„Ei vroiau un cantonament de 6.000 de euro la Oberstdof în Germania înainte de Europene. Nu se rentează raportat la valoarea lui. Ce mare performanţă este locul 29 ocupat de Kelemen la Olimpiadă?!" Europenele de la Berna (24-30 ianuarie) bat la uşă, iar Kelemen şi antrenorul său vor să obţină o clasare onorabilă în ciuda scandalului în care se află cu preşedintele federaţiei.

„Ne-am propus ca obiectiv o clasare în primii 20 la Europene şi apoi un loc în top 24 la Mondiale. Ar fi o minune dacă am reuşit acest lucru ţinând cont de situaţie", a spus Cornel Gheorghe.

"Kelemen este singurul sportiv care poate obţine rezultate pe plan internaţional şi este şicanat în permanenţă de federaţie. Nu poţi face performanţă fără bani."
Cornel Gheorghe
antrenorul lui Zoltan Kelemen

"Kelemen şi antrenorul lui, Cornel Gheorghe, ar dori jumătate din bugetul federaţiei ca să se plimbe prin Europa. Ei nu merită nici măcar banii pe care îi dăm."
Adrian Cobanu
preşedintele FR Patinaj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite