Scandal inedit în Australia. Credinţa neclintită în Dumnezeu i-a încheiat cariera celui mai faimos rugbist al ţării

Scandal inedit în Australia. Credinţa neclintită în Dumnezeu i-a încheiat cariera celui mai faimos rugbist al ţării

Din cauza unor declaraţii cu caracter homofob, jucătorului de rugby Israel Folau i-a fost reziliat contractul de către echipa de club, în timp ce selecţionerul Australiei l-a exclus din lotul pentru CM.

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris, săptămâna trecută, pe contul personal de Instagram, cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, mesaj care se pare că îi va pune acestuia capăt carierei sportive.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul, cunoscut drept un creştin fundamentalist, a precizat că nu regretă afirmaţiile, nu le retractează şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Potrivit lequipe.fr, întrebat de Sydeny Morning Herald dacă regretă afirmaţiile, Folau a răspuns: "Absolut deloc. Vreau să respect ceea ce spune Biblia şi să împărtăşesc asta cu dragoste. Pot să văd reversul medaliei, cu reacţiile total opuse la cea ce am exprimat. Cred într-un Dumnezeu care controlează toate lucrurile. Oricare va fi dorinţa Sa, dacă să continui să joc sau nu, voi fi mai mult decât fericit să fac ceea ce vrea El. Dacă nu vrea să continui să joc, asta este"

Imediat după aceste ultime declaraţii, luni, Rugby Australia a anunţat rezilierea contractului sportivului, care are 48 de ore la dispoziţie să accepte decizia. În caz contrar, el va fi judecat disciplinar de o comisie a forului. "Folau a comis o gravă încălcare a Codului de conduită a jucătorilor profesionişti care justifică încheierea contractului său", a precizat forul, într-un comunicat, conform BBC

Sportivul în vârstă de 30 de ani avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său şi în valoare de multe milioane de dolari anual. Folau a jucat de 73 de ori în echipa naţională şi urma să facă parte din lotul Australie pentru Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.

Israel Folau a fost o om de bază în reprezentativa australiană care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: