Sârbii au reumplut Muntenegru de coronavirus: Ce eveniment ar fi reaprins epidemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muntenegru s-a descurcat excelent în lupta cu pandemia, având doar 337 de cazuri până acum
Muntenegru s-a descurcat excelent în lupta cu pandemia, având doar 337 de cazuri până acum

Serbia are 12.616 cazuri de coronavirus în acest moment şi 258 de decese. Chiar şi aşa, autorităţile au ridicat de mult restricţiile şi viaţa a revenit la normal.

Serbia organizează deja inclusiv evenimente de mare anvergură, cu public în tribune. La un meci de tenis, jucat de Novak Djokovici, au asistat 2.000 de oameni, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar la data de 10 iunie, marele meci din Cupa Serbiei, Partizan Belgrad - Steaua Roşie Belgrad, scor 1-0, a adunat 16.000 de oameni în tribune. Potrivit gsp.ro, printre fanii aflaţi pe arena „Partizana“ din Belgrad s-au aflat şi spectatori care au făcut deplasarea din Muntenegru pentru a asista la acest derby.

Şi, la câteva zile după acest meci, brusc, cazurile de coronavirus au reapărut în Muntenegru. Concret, între 6 şi 13 iunie, n-a existat niciun caz de COVID-19 în această ţară. Apoi, brusc, curba a arătat aşa:

*14 iunie: 1 caz

*15 iunie: 1 caz

*17 iunie: 7 cazuri

*18 iunie: 4 cazuri

Pornind de la aceste cifre, Jevto Erakovici, directorul Centrului clinic de la Podgorica, a tras concluzia că reapariţia cazurilor ar putea să aibă legătură cu meciul Partizan - Steaua Roşie, care a atras spectatori şi din Muntenegru.

Ce a spus Jevto Erakovici?

*Eram pe zero de multă vreme şi iată acum avem şapte pacienţi, dintre care doi au ajuns la spital cu probleme serioase. Este evident că deplasarea lor la meciul de la Belgrad a generat situaţia. Mă aştept ca importarea virusului să ducă la creşterea numărului de infectări în următoarele zile.

*Ne temeam că o să apară noi bolnavi după ce am redeschis graniţa cu Serbia, dar dacă ne uităm la comportamentul iresponsabil al unor indivizi sau al unor grupuri, există riscul să avem şi mai mulţi internaţi. S-a întâmplat la Atalanta-Valencia, dar virusul nu mai are acelaşi potenţial din martie. Cei întorşi de la stadionul din Belgrad trebuiau să intre la izolare!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite