S-a aflat câte kilograme are handbalistul care a şocat lumea: Diferenţă uriaşă faţă de cifra oficială

S-a aflat câte kilograme are handbalistul care a şocat lumea: Diferenţă uriaşă faţă de cifra oficială

Congolezul Gauthier Mvumbi (26 de ani) a devenit marea vedetă a Mondialului de handbal masculin, găzduit de Egipt (13-31 ianuarie). La propriu, dar şi la figurat!

La prima ei participare la un Mondial, naţionala DR Congo a câştigat un număr uriaş de suporteri. Iar asta după ce imaginile cu pivotul ei, Gauthier Mvumbi, au făcut înconjurul lumii după prima partidă a africanilor în competiţie, cea cu Argentina (22-28).
 
Simpaticul Mvumbi a înscris atunci patru goluri din patru aruncări şi mişcările sale pe teren l-au transformat în marea vedetă a competiţiei. De aici, a apărut şi o dezbatere privind greutatea congolezului legitimat la Dreux AC, în liga a patra franceză. Pentru că era evident că el nu cântăreşte 89 de kilograme, la o înălţime de 1,92 de metri, aşa cum scrie pe site-ul oficial al Mondialului din Egipt. 
 
 
După mai multe zile de speculaţii, site-ul iranian isna.ir, citând presa din Africa, a dezvăluit că Mvumbi are, de fapt, 137 de kilograme! Ce-i drept, această cifră corespunde mai bine cu fizicul pivotului de 26 de ani.
 
În ciuda formei sale fizice, care nu-l recomandă pentru sportul de performanţă, Mvumbi a făcut un turneu final foarte bun. El a adunat 13 goluri din 14 aruncări, în cele trei partide din faza grupelor, cu Argentina (22-28), Danemarca (19-39) şi Bahrain (27-34). În ultima întâlnire, a şi fost ales cel mai bun jucător de pe teren!
 
 
„Preferam să câştigăm meciul decât să primesc această distincţie. Ne-am arătat, totuşi, valoarea şi ne-am luptat. Suntem mândri că am participat la acest Mondial, dar eliminarea noastră a fost un eveniment trist“, a spus Mvumbi, după meciul cu Bahrain.
 
Chiar dacă DR Congo s-a clasat pe ultimul loc în grupa D, după Danemarca, Argentina şi Bahrain, care merg în Grupele Principale, africanii n-au încheiat socotelile cu competiţia din Egipt. Congolezii vor continua acum în Cupa Preşedintelui, în care evoluează naţionalele care s-au clasat pe ultimele locuri, în grupele lor. 
   

VEZI IMAGINILE CU GAUTHIER MVUMBI DIN MECIUL CU ARGENTINA   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările