Ruşii îl umilesc pe Mircea Lucescu: „Un antrenor loser!“. Editorialul care îl calcă în picioare pe tehnicianul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a plecat un „zeu“ din Ucraina, însă în Rusia imaginea sa fantastică a mai avut de suferit după un sezon sub aşteptări cu Zenit Sankt Petersburg.

Ruşii n-au respect nici pentru vârsta, nici pentru reputaţia unui antrenor. Dovadă şi felul în care e tratat Mircea Lucescu, după demisia sa de la Zenit.

Editorialistul Mihail Borzikin, de la „Sovieţski Sport“, l-a distrus pe românul de 71 de ani într-un text de opinie preluat de gsp.ro. „Nu plângem după Lucescu. Românul va intra în istoria campionatului nostru ca un lamentabil antrenor loser. N-o să-ţi mulţumesc pentru munca din Rusia, nici nu-ţi fac urări de bine în plan personal. La naiba cu ipocrizia!“, a scris jurnalistul rus.

Un analist TV, Ghenadi Orlov, a comentat, la rândul său, decizia clubului din Sankt Petersburg de a-l da afară pe „Il Luce“ după numai un sezon: „ E o hotărâre logică. A venit un preşedinte nou, un director sportiv nou şi s-a schimbat echipa. Locul 3 al lui Zenit e un rezultat modest“.

A luat un trofeu

Mircea Lucescu a ajuns în Rusia, în vara anului trecut, după 12 ani petrecuţi la Doneţk, acolo unde a cucerit 22 de trofee cu Şahtior.

La Zenit, românul a cucerit doar Supercupa. În rest, s-a clasat pe locul 3 în campionat, la opt puncte de ocupanta locului 1, Spartak Moscova. Iar în Liga Europa, Zenit a fost eliminată în 16-imi, după o „dublă“ cu Anderlecht, pierdută din cauza golului din deplasare: 0-2 (în Belgia), 3-1 (în Rusia).

Nici în Cupa Rusiei echipa n-a spart gura târgului, fiind eliminată în optimi, după 0-4 cu Anji.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite