Ronaldo, în lacrimi: Juventus a fost eliminată dramatic din Liga Campionilor! Fază ciudată în Dortmund - Sevilla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juventus

Porto a dat lovitura în Italia şi a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în urma unui meci care s-a decis în prelungiri şi în care a Juventus a jucat mai bine de o oră în superioritate numerică.

Marţi seara, în manşa retur a optimilor de finală, Juventus a fost eliminată din cea mai importantă competiţie de club din Europa, chiar dacă a învins, pe teren propriu, 3-2 (0-1, 2-1), pe FC Porto, Echipa portugheză câştigase partida tur, 2-1, şi a obţinut calificarea datorită golurilor mai multe marcate în deplasare.

Oaspeţii au deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri prin Oliveira (19 - foto), dar Juventus a întors rezultatul, după pauză, după dubla lui Chiesa (49 şi '63). Chiar dacă a jucat cu un om în minus din minutul 54, eliminare Taremi, portughezii au făcut faţă atacurilor în valuri ale gazdelor şi au împins meciul în prelungiri. Cu cinci minute înainte de final, Oliveira a reuşit un gol nesperat, după o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri. Rabiot (117) a reaprins speranţele unei calificări în extremis, dar gazdele nu au reuşit să mai înscrie încă o dată. La Juva, fundaşul Radu Drăguşin a fost rezervă neutilizată.

Borussia Dortmund - FC Sevilla, scor 2-2 (3-2 în meciul tur) 

În celălalt meci al serii, Borussia Dortmund a remizat, pe teren propriu, scor 2-2 (1-0), cu FC Sevilla şi s-a calificat mai departe. Gazdele au avut 2-0, Haaland '35, '54 (p), dar au fost egalate după reuşitele lui En Nesyri '69 şi '90+6 şi au tremurat serios pe final, oaspeţii având o şansă imensă să trimită meciul în prelungiri. 

O situaţie ciudată a avut loc în debutul reprizei secunde. Haaland a marcat, în minutul 48, al doilea său gol, după un posibil fault în atac. Arbitrul Cuneyt Cakir a fost chemat din cabina VAR să revadă faza, pe monitorul de la marginea terenului. Însă centralului i s-a prezentat o acţiune anterioară, în care atacantul norvegian fusese faultat în careu. Cakir a anulat golul lui Haaland şi a dictat penalti pentru gazde, pe care tot norvegianul l-a executat şi l-a ratat.

Lovitura de la 11 metri a fost repetată, după o nouă decizie a VAR şi după ce jocul a continuat mai multe secunde, pentru că portarul oaspeţilor, Bounou, nu a rămas pe linia porţii până la executarea loviturii. Haaland nu a mai ratat, a doua oară.

Celelalte meciuri din returul optimilor se vor desfăşura după următorul program:

Miercuri, ora 22.00

Liverpool - Leipzig, în tur 2-0;

Paris Saint-Germain - FC Barcelona, în tur 4-1;

Marţi, 16 martie

Manchester City - Borussia Monchengladbach, în tur 2-0;

Real Madrid - Atalanta, în tur 1-0;

Miercuri, 17 martie

Chelsea - Atletico, în tur 1-0;

Bayern Munchen - Lazio, în tur 4-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite