România, misiune infernală: Care sunt cele două echipe pe care le pot întâlni elevii lui Rădoi în semifinalele Euro 2019

România, misiune infernală: Care sunt cele două echipe pe care le pot întâlni elevii lui Rădoi în semifinalele Euro 2019

Mirel Rădoi, selecţioner România U-21

România U-21 e cu un pas în următoarea fază a Campionatului European, ceea ce, dacă se va concretiza, va însemna o performanţă uriaşă: calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, la Tokyo!

România U-21 are nevoie de un punct, diseară (ora 22.00, TVR 1), în confruntarea cu Franţa U-21 pentru a câştiga grupa C şi a ajunge în semifinalele Euro 2019. Inclusiv o înfrângere, dacă nu va fi la o diferenţă mai mare de două goluri, va asigura prezenţa tricolorilor mici în următoarea fază a competiţiei.

Diferenţa e că, în funcţie de clasarea finală, se stabileşte şi adversara naţionalei de tineret în semifinale, asta, bineînţeles, dacă nu se întâmplă vreun dezastru care să cauzeze pierderea calificării.

Iată care sunt variantele tricolorilor mici, în caz de calificare în semifinale:

*Dacă România termină grupa pe prima poziţie (face egal cu Franţa U-21 sau câştigă) sunt două posibilităţi:

A. Dacă se califică cel mai bun loc 2 din grupa C (Franţa U-21), România U-21 întâlneşte Germania U-21

B. Dacă se califică cel mai bun loc 2 din grupa A (Italia U-21), România U-21 întâlneşte Spania U-21

*Dacă România termină grupa pe locul 2 (pierde la maximum două goluri cu Franţa U-21), atunci tricolorii mici întâlnesc Spania U-21

Ce au făcut până acum echipele cu care ne putem întâlni în semifinale?

*Spania U-21 a câştigat grupa A. A fost învinsă de Italia U-21 în primul meci, scor 1-3, însă apoi a câştigat cu Belgia U-21 (2-1) şi cu Polonia U-21 (5-0).

*Germania U-21 a câştigat grupa B. Nemţii au bătut Danemarca U-21 (3-1) şi Serbia U-21 (6-1), după care au remizat cu Austria U-21 (1-1).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: