România, Grecia şi Serbia, triumfătoare la Campionatul SE European de Duatlon – Buftea 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii triatlonului românesc, Ciprian Bălănescu şi Antoanela Manac, sunt principalii câştigători ai primei ediţii a Campionatul SE European de Duatlon – Buftea 2017, ambii la categoria Elite.

Alături de ei, pe podiumul competiţiei au urcat Lous Woodgate din Grecia (locul I la categoria Cadeşi masculin) şi Veljko Maksimovici din Serbia (locul I la Juniori băieţi), precum şi româncele Alice Perjoiu (locul I la Cadeşi fete) şi Dayana Budisan (locul I la Junioare). „Trebuie precizat că la juniori baieţi am avut foto finish între sârbul Veljko Maksimovici şi românul Erick Rogoz, sportivul din Serbia câştigând la sutimi de secunde în faţa sportivului nostru titlul de Campion Sud-Est European“, a spus preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Peter Klosz, prezent la competiţia care a deschis sezonul sportiv de triatlon. 

El a adăugat că a avut o prestaţie foarte bună şi paratriatlonistul Tamirjan Robert care a terminat cursa în timpul de 1:08:22. Atât el, cât şi Ciprian Bălănescu, Daniel Attila, Rogoz Erick şi Robert Budai ne vor reprezenta la Campionatele Europene de Duatlon din Spania pe 28-29 aprilie“, a conchis Klosz.

La Age-Group individual, primul a terminat concursul Răzvan Doica (1:00:18), urmat de Beres Hunor (1:00:33) şi John Venable (1:01:21). La fete, cea mai rapidă a fost Mirela Maria Popescu (1:11:10). La ştafetă, câştigătorii au fost CSCT Prahova (0:54:48).

„A fost o cursă frumoasă în care am reuşit să-mi îmbunătăţesc timpii de alergare şi sunt bucuroasă că am câştigat“, a declarat imediat după premiere Antoanela Manac.

„Duatlonul de la Buftea a fost prima cursă din acest sezon competiţional, iar, ca de fiecare dată, obiectivul meu a fost să câştig şi mă bucur că mi l-am îndeplinit. Organizarea a fost una bună, iar ca participare mă aşteptam la o concurenţă mai solidă. Mulţumesc familiei, prietenilor şi sponsorilor pentru susţinere“, a precizat şi Ciprian Bălănescu.

Reprezentanţii organizatorului Pegas Club Triatlon au spus că această primă ediţie a Campionatului SE European de Duatlon, care a reunit aproape 500 de participanţi, a fost una excelentă. „Singurele emoţii le-am avut cu vremea, binenţeles, însă ziua competiţiei a fost una însorită. Astfel că ne-am bucurat şi de o participare mare la Crosul Copiilor“, a explicat Cosmin Rogoveanu, vicepreşedintele Asociaţiei Pegas Club Triatlon. Primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol, s-a arătat şi el mulţumit de evenimentul sportiv pe care instituţia locală l-a susţinut: „Un oraş verde, cum e Buftea, nu poate exclude sportul, aşa că abia aşteptăm şi celelalte două competiţii de triatlon de anul acesta, iar, la anul, vom reveni aici alături de sportivi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite