România - Armenia, azi, ora 21.45. Specialiştii în matematică ne dau 6% şanse de calificare, Daum îşi face bagajele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristoph Daum e cu capul în nori, crede anghel
Cristoph Daum e cu capul în nori, crede anghel

Echipa naţională a României trebuie să bată tot până la finalul campaniei pentru a ţine în viaţă speranţele minuscule la calificare. Un site de specialitate care „jonglează“ cu probabilităţi matematice în fotbal ne oferă 6,7% şanse de a prinde locul doi.

Circa 20.000 de spectatori vor susţine în această seară România în meciul cu Armenia de pe „Arena Naţională“ (ora 21.45, TVR 1), partidă în care nu ne permitem altceva decât o victorie, cu cât mai mare ca diferenţă de scor, cu atât mai bine. Naţionala lui Cristoph Daum a strâns doar şase puncte din şase posibile în Grupa E de calificare la Campionatul Mondial, întocmai precum adversarul de azi, şi nu îşi leagă speraţele decât de matematică şi de o oarecare formă bună arătată în amicalul cu Chile. Naţionala are nevoie de patru victorii din ultimele patru meciuri şi nici aşa nu ar fi sigură de clasarea pe locul al doilea şi nici măcar de prezenţa la baraj, pentru că cel mai slab loc doi din preliminarii este automat eliminat.  O mână de ajutor aşteptăm şi de la Polonia, cea mai bună echipă a grupei, care trebuie să încurce Danemarca şi Muntengru pentru a ne facilita nouă urcarea în claament. Sunt calcule fanteziste şi situaţia a rezumat-o cel mai bine Nicolae Stanciu, mijlocaşul lui Anderlecht: „Şansele de calificare sunt compromise“.

Un site de specialitate care „jonglează“ cu probabilităţi matematice în fotbal ne oferă 6,7 % şanse de a mai ocupa locul al doilea în grupa de calificare şi a de a ne prezenta la baraj. O cifră „generoasă“, dacă ne raportăm la jocul prestat de tricolori şi la programul ulterior: pe lângă partidele de acasă cu Armenia şi Kazahstan, România are două deplasări grele, cu Muntenegru şi Danemarca, de unde e e greu de crezut că se va întoarce cu şase puncte.

Atacăm cu Băluţă
Pentru jocul din această seară, Cristoph Daum pregăteşte o formulă ofensivă din care nu vor lipsi Florin Andone, atacantul lui Depotivo, Alexandru Băluţă, jucătorul care sclipeşte în campionatul nostru, sau „belgienii“ Chipciu şi Stanciu. Faţă de jocul de la Erevan, câştigat cu 5-0 de tricolori, cea mai bună partidă a noastră din preliminarii, Armenia îl are în echipă pe Henrikh Mkhitaryan, jucătorul lui Manchester United. Cunoscător a şapte limbi străine, absolvent al unui institut economic, Mkhitaryan este „creierul“ echipei armene şi de la el va veni pericolul în această seară

Ultimele partide pentru Daum
Creditul acordat selecţionerului Cristoph Daum este pe final, şi nici măcar oficialii Federaţiei, care mult timp au luat în calcul prelungirea contractului germanului, nu mai sunt dispuşi să meargă pe mâna antrenorului. Practic, doar niste evoluţii remarcabile şi o calificare miraculosă îl mai pot ţine pe post pe Daum, pentru care variante de înlocuire există din belşug: Hagi, Contra, Olăroiu, Petrescu, Rednic sau Boloni. 
Nici Anghel Iordănescu nu e un mare fan al germanului. „Daum a fost adus să califice echipa la Campionatul Mondial, nu are rost să ne garanteze prezenţa la Campionatul European. Aşa cum a spus preşedintele Răzvan Burleanu, la finalul acestor preliminarii e nevoie de analiză şi se va lua o decizie. Eu cred că Daum a făcut câteva greşeli mari, inclusiv cea legată de schimbarea sistemului de joc. Cel care conduce naţionala bâjbâie, nu cunoaşte fiecare jucător în parte. E greu pentru un selecţioner ca în câteva zile de convocare să schimbe sistemul, sa pună pe fiecare unde îi e locul cât timp nu ştie prea bine ce reprezintă fiecare jucător. Daum a făcut câteva greşeli incă din startul calificarilor“, consideră fostul selecţioner. 
„Cred că fotbalul românesc  are nevoie la echipa naţională de un antrenor român. Fotbalul românesc nu era pregătit să aducă un antrenor străin, iar dacă era adus acesta trebuia să cunoască foarte bine fotbalul românesc şi caracteristicile jucătorilor noştri, pentru că sunt speciali"“, a mai declarat Iordănescu la DigiSport.

Iordănescu: „Alibec trebuia convocat“
O întreagă discuţie s-a iscat pe tema neconvocării lui Denis Alibec la echipa naţională. Fostul selecţioner Anghel Iordănescu e de părere că Daum a greşit: „Cred că Alibec ar fi trebuit să fie în lotul de 22, el a făcut jocuri bune, mă refer în special la jocurile cu Sporting. Asta nu înseamnă că automat trebuia să fie în primul unsprezece, rămâne la latitudinea antrenorului. Ideea este că noi nu avem alt atacant în afară de Andone“.
Echipa probabilă a României: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Toşca, Cr. Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu, Băluţă, Stancu – Fl. Andone

„Daum a fost adus să ne califice la Mondiale, nu la Europene! Cred că a făcut câteva greşeli mari, el bâjbâie când face echipa. Echipa naţională are nevoie de un antrenor român“ Anghel Iordănescu, fost selecţioner România
clasament romania
 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite