Răzvan Lucescu, „masacrat“ la Riad: Ce scrie presa saudită despre antrenorul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu a cucerit trei trofee cu Al-Hilal
Răzvan Lucescu a cucerit trei trofee cu Al-Hilal

A fost o şedinţă furtunoasă, joi seară, la Riad, după o nouă înfrângere pentru Al-Hilal în campionat. Vorbim despre un eşec, care a prelungit o criză declanşată la mijlocul lunii decembrie. Şi s-a cerut demiterea tehnicianului de 51 de ani!

În fotbal, eşti la fel de bun ca ultimul tău rezultat. E o lege nescrisă şi nedreaptă un pic, care acum se aplică şi în cazul lui Răzvan Lucescu.

Numit la Al-Hilal la 1 iulie 2019, fostul selecţioner a avut rezultate excelente: a cucerit, pe rând, Liga Campionilor Asiei (2019), titlul (2019-2020) şi Cupa Regelui (2019-2020). Inclusiv în actuala stagiune, Al-Hilal a pornit foarte bine: opt victorii şi o remiză, în primele nouă partide, în toate competiţiile. Acest start în forţă e şi motivul pentru care, inclusiv acum, când echipa e într-o cădere totală, Al-Hilal e pe 2 în campionat, la doar două puncte de liderul Al-Shabab Riad.

Aproape inexplicabil, după această perioadă excelentă de la începutul sezonului, trupa pregătită de Răzvan Lucescu a intrat în colaps, după data de 13 decembrie. Bilanţul de atunci? Două victorii, cinci remize şi patru înfrângeri. Iar ultimele două meciuri au fost pierdute la rând! Ultimul, după cum „Adevărul“ a scris aici, a fost o catastrofă.

De aceea, după meci, şefii lui Al-Hilal au convocat o şedinţă de urgenţă. Iar site-ul kooora.com, unul dintre cele mai bune dedicate sportului din lumea arabă, a aflat detalii de la un oficial al clubului prezent la această şedinţă. Potrivit jurnaliştilor site-ului kooora.com, conducătorii saudiţi au fost furioşi din cauza ultimelor rezultate. Şi cei mai mulţi dintre ei au cerut demiterea antrenorului român, atacându-l vehement pentru forma actuală a echipei.

Decizia finală e însă în mâinile lui Fahad Bin Nafal, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Lucescu

Cine l-ar înlocui?

Presa saudită a înaintat deja două nume pentru preluarea funcţiei de antrenor principal la Al-Hilal. Prima variantă ar fi instalarea fostului jucător al echipei, Sami Al-Jaber. Acesta s-a aflat şi în trecut pe banca tehnică şi are sprijinul total al fanilor, având în vedere că, din postura de fotbalist, a făcut furori cu Al-Hilal.

O a doua variantă ar fi instalarea brazilianului Rogerio, ca interimar, până când şefii vor ajunge la un acord cu un alt tehnician străin, cu un CV pe măsura pretenţiilor clubului.

Cert e că inclusiv Răzvan Lucescu simte şi el că are zilele numărate la Al-Hilal. Ceea ce reiese din declaraţia pe care a oferit-o, joi, seară, după eşecul cu Abha în campionat, scor 2-3. „Acesta e preţul pe care îl primeşti după un sezon de succes. Desigur, atunci când rezultatele tale sunt pozitive sau negative, prima persoană la care te uiţi e antrenorul. Acesta e fotbalul. Când ai succes, totul merge bine, dar când apare un blocaj, antrenorul va fi cel mai vinovat“, a spus românul, potrivit Antena Sport.

Jaber

„Personalitatea echipei nu dispare în 3 trei luni“

Sami Al-Jaber (foto, sus), omul despre care se spune că are cele mai mari şanse de a-l înlocui pe Răzvan Lucescu, a avut, paradoxal, un mesaj prin care a invitat la calm şi a îndemnat conducerea să nu ia decizii pripite.

„Al-Hilal a fost şi rămâne un club care ştie foarte bine cum să gestioneze o situaţie de criză. Adoptarea unei decizii pripite, sub presiune, poate remedia situaţia pe moment, dar nu ne va oferi viitorul bun pe care ni-l dorim pentru Al-Hilal. Încrederea e importantă, însă liniştea e şi mai importantă pentru redresarea echipei, ieşirea din criză şi identificarea problemelor. Când apare o problemă într-o echipă, de obicei, nu există o singură cauză. Rezultatele de pe teren indică o problemă acum, dar e nevoie de calm pentru identificarea ei. Şi sunt sigur că personalitatea unei echipe nu dispare în trei luni“, a scris Al-Jaber pe Twitter.

69 de meciuri a adunat Răzvan Lucescu la Al-Hilal Riad: 45 de victorii, 15 remize şi 9 înfrângeri, golaveraj: 148-72.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite