Război total între Gigi Becali şi Victor Piţurcă: „El m-a ajutat să fur Steaua!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 21 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua.

Gigi Becali a declarat, vineri, că dacă a furat formaţia Steaua, aşa cum îl acuză Victor Piţurcă, şi fostul selecţioner a furat patru la sută din club, deoarece a fost acţionar la societatea prin care a fost preluată echipa de fotbal. "Dacă am furat Steaua, el m-a ajutat să fur", a spus Becali.

"Piţurcă a semnat tot, vă arăt procesul verbal, când a participat la Adunarea Generală, şi el şi toată lumea. Când s-a transformat în societate pe acţiuni, vorbisem ca eu, cu Piţurcă şi cu Păunescu să formăm o societate ca să salvăm Steaua, că nu aveau bani. Eu când dădeam bani, dădeam pe numule lui nea Viorel, pe numele lui Piţurcă şi pe numele meu. La început. La un moment dat, nea Viorel a zis: <eu ies din treaba asta şi îţi cesionez ţie părţile, Gigi>. Adică banii pe care îi dădusem pe numele lui nea Viorel, nea Viorel a fost corect şi mi-a cesionat. El, domnul Piţurcă - hai să zic Piţurcă, să nu zică că-l ironizez - pe banii mei pe care-i dăsusem pe numele lui a luat patru la sută din acţiuni, pe care mi le-a vândut mie cu 500.000 de dolari pe banii mei. El a luat pe banii mei patru la sută, acţiuni pe care mi le-a vândut tot mie după aia cu 500.000. Ce era să fac, că avea patru la sută şi participa la Adunarea Generală şi nu puteam să fac fără majoritate sută la sută? Deci, dacă eu am furat, înseamnă că a furat şi el patru la sută cu mine. Eu am furat 96 la sută, a furat şi el patru la sută. A luat bani, 500.000, pe ăia patru la sută", a declarat Becali, citat de News.ro. 

Gigi Becali a precizat că nu va schimba numele echipei până la finalul sezonului: "Până nu apare motivarea, nu se poate face schimbarea numelui. Este executorie sentinţa Curţii de Apel după ce apare motivarea. Numele trebuie schimbat în 30 de zile de la apariţia motivării, dar noi o să facem contestaţie să se supende executarea până la judecarea definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru că potrivit regulamentelor FIFA şi UEFA nu putem să schimbăm numele decât între sezoane. Adică atunci când se termină anul competiţional. Dacă nu se suspendă, o să dau 500 de euro pe zi amendă, aşa cum au cerut ei să plătesc. În două luni, plătesc daune de 30.000 de euro că n-am schimbat numele şi gata. Numele va rămâne cu iniţialele FCSB. FCSB e înregistrat la OSIM".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite