Putin, vulnerabil: Marele Kasparov a explicat cum poate fi dat jos liderul de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin (69 de ani)
Vladimir Putin (69 de ani)

Fostul campion mondial la şah a fugit de nouă ani din Rusia şi, de când a început războiul din Ucraina, a devenit cel mai vocal opozant al preşedintelui rus pe care îl numeşte „dictator“, în mod repetat.

Vladimir Putin e „citit“ de o minte sclipitoare. Vorbim despre Garry Kasparov - foto (58 de ani), născut în fosta URSS şi plecat din Rusia în 2013, după ce şi-a dat seama că, din postura de critic al lui Vladimir Putin (69 de ani), îşi riscă viaţa.

De când a început invazia din Ucraina, Kasparov a avut numeroase apariţii în mass-media, dar şi postări pe reţelele de socializare. Acum, într-un mesaj postat pe Twitter şi redat de Digi Sport, fostul mare şahist a explicat, în detaliu, cum poate fi oprit liderul de la Kremlin.

Kasparov

Ce a scris Garry Kasparov?

*Războiul lui Putin în Ucraina a intrat în următoarea etapă, distrugerea şi uciderea civililor. Acest pas face, de asemenea, parte din Războiul Mondial al lui Putin, un război cu lumea civilizată cu drepturi internaţionale, democraţii şi orice ameninţare la adresa puterii sale.

*Trebuie să-l oprim pe Putin acum, dacă nu-l oprim să distrugă Ucraina şi să comită acest genocid împotriva poporului ucrainean, va exista o dată viitoare şi va fi în ţările NATO, cu o ameninţare nucleară fără precedent.

*Recomandările mele: Nu cer NATO să atace direct Rusia, dar pot vorbi din istorie şi am cunoştinţe despre Putin. E un dictator şi dacă va distruge Ucraina, nu-l mai putem opri. Să nu încercăm să-l chemăm pe ucigaş din buncărul lui din Ural. Mesajul e pentru cei care ii fac voia. Vreţi cu toţii să muriţi?

*Să trimitem Rusia în epoca de piatră din punct de vedere tehnologic. Boicotarea industriei petroliere nu va fi necesară, dacă tehnologia necesară nu e disponibilă. Industria se va opri. Acest lucru va presupune un sacrificiu, reorganizare şi creşterea producţiei. E întotdeauna tragic că cetăţenii suferă, dar nu sunt bombardaţi în casele lor ca ucrainenii. Fiecare element al societăţii ruse trebuie să facă presiuni asupra lui Putin pentru a-i oferi posibilitatea de a alege între el şi ceilalţi. Unii îl vor sprijini, dar pentru cât timp?

*Fiecare zi în care Ucraina rezistă ne oferă posibilitatea de a comunica această catastrofă oamenilor care îl pot opri cu adevărat pe Putin, poporul Rusiei, de la oligarhi la comandanţi şi protestatari.

*Lăsaţi-l pe Putin fără rezerve. Viteza e cheia pentru a le opri ruşilor plăţile şi pentru a le confisca bunurile, înainte de a le ascunde. Ameninţările de genul „Nu ştiu ce îi aşteaptă!“ n-au niciun efect, dacă Putin nu te crede. Arată-i-o! 

*Tuturor politicienilor şi mass-media: Nu îl mai numiţi pe Putin preşedinte! E un dictator. Cuvintele au multă putere. Nu merită un titlu democratic.

*Putem spune că s-a terminat cu Putin, doar dacă pierde războiul, pentru că astfel nu va mai rămâne la putere. Va fi o înfrângere militară, un eşec politic, iar aceste lucruri, combinate cu blocajul financiar, economic tehnologic, vor duce la revolte în Rusia, pentru că Putin n-are bani suficienţi pentru a plăti armata şi poliţia pentru propaganda sa.

*De aceea, înfrângerea lui Putin în Ucraina e singura soluţie de a salva lumea de la ororile care ar urma. Nu e un joc de şah, aici pierzi sau câştigi. Nu există remiză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite