Prima după 18 ani. Atletico Madrid s-a mai aflat în această postură de şapte ori, după 22 de etape. Ce spune statistica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Costa (primul din stânga) este vârful de lance şi golgheterul echipei, cu 20 de goluri (din 56). FOTO: Reuters
Diego Costa (primul din stânga) este vârful de lance şi golgheterul echipei, cu 20 de goluri (din 56). FOTO: Reuters

Atletico Madrid a urcat pe locul 1 în campionat, în urma victoriei cu Real Sociedad (4-0), şi a eşecului Barcelonei, care a predat şefia după 59 de etape. Cu 16 etape înainte de finalul sezonului, titlul nu mai pare un vis de neatins pentru fanii lui Atleti.

În premieră după sezonul 1995-1996, când a câştigat şi titlul şi Cupa în Spania, Atletico Madrid este, singură, pe primul loc, cu 57 de puncte după 22 de etape, trei peste FC Barcelona şi Real. Madrilenii au profitat de eşecul Barcelonei, 

Ultima dată când gruparea „rojiblanco“ s-a uitat de sus, în clasament, la granzii Spaniei, Diego Simeone evolua în teren la Atletico, iar golgheterul echipei era Liuboslav Penev, actualul selecţioner al Bulgariei. Ultimul sezon „de aur“ din istoria lui Atleti s-ar putea repeta însă, după 18 ani. 

Cu „Cholo“ Simeone pe bancă, gruparea madrilenă face minuni în actuala ediţie de campionat. Depăşită în câteva etape de Barcelona doar la golaveraj, Atletico a profitat acum de eşecul surprinzător al catalanilor cu Valencia (2-3) şi e prima în clasament, cu 16 etape înainte de final.

Al treilea atac, prima apărare

Şi impresionează. Nu doar pentru că, după victoria cu Sociedad (4-0), Atletico şi-a egalat cea mai bună serie de meciuri fără înfrângere (23), atinsă în premieră în 2012, tot în mandatul lui Simeone. Ultimul eşec al madrilenilor datează din 19 octombrie, un 0-1 cu Espanyol. De atunci, Atletico nu s-a înclinat în faţa nimănui, în nicio competiţie. 

În La Liga are 57 de puncte (din 66 posibile), al treilea atac (56 de goluri), după Real (61) şi FC Barcelona (59), dar cea mai bună apărare (doar 14 goluri încasate). Pe prima a învins-o în turul campionatului (1-0, pe „Bernabeu“) şi o va întâlni în dublă manşă şi în semifinalele Cupei Regelui, miercuri fiind programat primul meci, pe arena „galacticilor“. 

Cu a doua, Atletico a încheiat la egalitate, tot în tur (0-0 pe „Vicente Calderon“). În plus, Diego Simeone şi-a dus echipa în optimile Ligii Campionilor, unde îl aşteaptă un duel cu AC Milan. Un sezon aproape impecabil. 

Omagiu pentru Luis Aragones 

Partida cu Sociedad, de duminică, venită la o zi după decesul lui Luis Aragones (75 de ani), a fost şi un prilej pentru echipa şi fanii „roş-albilor“ de a-l comemora pe fostul mare tehnician. 

„Înţeleptul din Hortaleza“ a condus Spania spre gloria de la Euro 2008, dar cea mai mare parte a carierei şi-a pus-o în slujba lui Atletico Madrid, ca jucător şi antrenor. 

Înaintea meciului a fost ţinut un moment de reculegere, iar lângă banca de rezerve a lui Atletico au fost puse, pe un scaun, o pereche de ghete inscripţionate cu numele lui Aragones şi un buchet de flori. 

Real, doar egal, Ronaldo eliminat

Noul „San Mames” i-a dat bătăi de cap Realului. Deşi madrilenii au condus cu 1-0 pe Athletic Bilbao, după golul lui Jese (65), bascii au smuls un egal, graţie reuşitei lui Ibai (73), care a înscris la câteva secunde după intrarea pe gazon. A fost primul gol încasat de echipa lui Ancelotti după 821 de minute, un record în istoria echipei din Madrid. 

S-a încheiat 1-1, un meci marcat şi de eliminarea lui Ronaldo(75), după un conflict cu Gurpegui. A fost al patrulea roşu văzut de Ronaldo la Real, primul după cel din finala Cupei Spaniei, din mai 2013. 

Vezi goluri partidelor 

Atletico Madrid –Real Sociedad (4-0) şi Athletic Bilbao – Real Madrid (1-1)

Atletico, lider după 22 de etape

Sezon Loc final

1980-81 3

1976-77 Campioană

1975-76 3

1964-65 2

1950-51 Campioană

1940-41 Campioană

1939-40 Campioană

  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite