Presa internaţională, despre numirea lui Mirel Rădoi ca selecţioner al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că Mirel Rădoi a fost ales selecţionerul României, marţi, a avut „ecou” şi în presa internaţională, mai multe publicaţii amintind schimbarea de la naţionala noastră.

Spre exemplu, la scurt timp după numirea lui Mirel Rădoi la naţionala „mare” a României, The Associated Press, citată de DigiSport, a notat: „Mirel Rădoi a fost promovat la conducerea echipei de seniori a României şi va debuta în barajul cu Islanda. 

Dacă va câştiga acest meci, România va înfrunta învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, într-o finală pentru prezenţa la EURO 2020. Rădoi a condus România U21 spre semifinalele Campionatului European din vara acestui an. În urma parcursului de la turneul final, naţionala de fotbal a României şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo”.

Şi Fox Sports a comentat schimbarea de pe banca tehnică a „tricolorilor”: „Federaţia Română de Fotbal l-a numit pe Mirel Rădoi în locul lui Cosmin Contra, în fruntea echipei naţionale. Rădoi va conduce echipa la barajul pentru Campionatul European, contra Islandei. Rădoi a jucat de-a lungul carierei pentru Fcsb, după care a mers în Arabia Saudită. Contra, fost coleg cu Rădoi la EURO 2008, a demisionat după eşecul cu Spania, scor 0-5”.

Reamintim că România păstrează şanse de calificare la turneul final, de anul viitor, prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor. Ei vor întâlni Islanda în deplasare, pe 26 martie apoi, în finală, pe 31 martie, pentru un loc la EURO 2020 se vor duela câştigătoarele celor două semifinale, meciul urmând să aibă loc în Bulgaria sau Ungaria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite