Portughezii sunt şocaţi după ce Benfica a pierdut a opta finală europeană: „Blestemul continuă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lusitanii, la pământ după fluierul final al arbitrului în finala pierdută cu Sevilla
Lusitanii, la pământ după fluierul final al arbitrului în finala pierdută cu Sevilla

Benfica a pierdut miercuri seara a opta finală europeană din istoria clubului şi a doua consecutivă, după ce a fost învinsă de Sevilla la loviturile de departajare. Eşecul i-a exasperat pe ziariştii portughezi, care se întreabă cât va mai rezista blestemul fostului antrenor Bela Guttmann.

"Nu o să mai câştigaţi nimic timp de 100 de ani", a spus fostul antrenor al Benficăi, Bella Guttmann, în 1962, după ce a fost dat afară de la echipa "vulturilor". Vorbele antrenorului par să se fi adeverit, pentru că de atunci şi până azi Benfica n-a mai câştigat niciun trofeu european, ba mai mult, a pierdut opt finale, dintre care două consecutiv, în 2013 şi 2014.

După loviturile de departajare din finala Europa League, care au consfiinţit înfrângerea Benficăi, ziariştii portughezi au fost consternaţi şi nu au putut decât să constate eşecul trupei lui Jorge Jesus. "Sevilla câştigă finala de la Torino", au scris cotidianele "Record" şi "O Jogo".

Însă, cei de la "A Bola" suspectează că blestemul lui Bela Guttmann, rostit în urmă cu peste 50 de ani, i-a afectat din nou pe "vulturi": "Blestemul continuă".

De partea cealaltă, presa spaniolă este în extaz după succesul Sevillei. "Marca" a titrat pe prima pagină: "Sevilla, Sevilla, Sevilla", cu trimitere directă la cele trei finale câştigate de spanioli în istoria clubului.

Cotidianul AS nu uită că succesul andaluzilor a fost posibil şi datorită portarului portughez Beto, ale cărui intervenţii la loviturile de departajare au trimis trofeul la Sevilla. 

Sevilla a câştigat trofeul Europa League pentru a treia oară în istorie, reuşind să învingă miercuri seara, la Torino, pe Benfica Lisabona, scor 4-2, după loviturile de departajare.

La formaţia spaniolă a evoluat în acest sezon al cupelor europene şi Raul Rusescu, acesta reuşind să marcheze trei goluri în preliminarii şi grupele Europa League. Ulterior, atacantul român a fost împrumutat la Braga, în Portugalia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite