Portugalia, o campioană jumulită: Borne dezastruoase pentru lusitani după Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Santos, selecţioner Portugalia
Fernando Santos, selecţioner Portugalia

Acum cinci ani, în Franţa, echipa pregătită de Fernando Santos a cucerit trofeul continental, cu un joc bazat pe apărare şi pe sclipirile lui Ronaldo. Acum, această tactică s-a dovedit a fi una falimentară.

*Cristiano Ronaldo şi colegii săi au părăsit acest European, cu o singură victorie în patru meciuri (3-0 cu Ungaria). E cel mai sărac bilanţ pentru Portugalia la un European din 1984 încoace, de când această naţională şi-a făcut prima apariţie, în această întrecere. Atunci, lusitanii au încheiat Euro cu o victorie, două remize şi o înfrângere. Acum, au avut o victorie, o remiză şi două eşecuri.

*Portugalia a avut 23 de şuturi, în meciul cu Belgia. Nicio altă echipă, care a tras atât de mult spre poartă, n-a părăsit terenul fără gol marcat la Euro 2020. 

*Portugalia a ratat şansa de a deveni prima echipă, după Spania, care cucereşte Euro la două ediţii consecutive. Spaniolii au câştigat trofeul, în 2008 şi în 2012. 

*Ronaldo mai are de aşteptat pentru a rămâne singur în fruntea marcatorilor echipelor naţionale. Deocamdată, cu cele cinci reuşite de la Euro 2020, e pe primul loc în clasamentul golgheterilor la acest turneu. Şi împarte locul 1, în topul marcatorilor echipelor naţionale, cu iranianul Ali Daei, fiecare având 109 goluri.

*Belgia a întrerupt seria de cinci meciuri fără victorii contra Portugaliei. „Diavolii roşii“ nu mai învinseseră Portugalia de la 6 septembrie 1989, înregistrând două remize şi trei înfrângeri până la succesul obţinut, duminică seară, la Sevilla.

*Eroul Belgiei, Thorgan Hazard, a devenit primul fotbalist al acestei naţionale care înscrie în două apariţii succesive, la Euro. Mijlocaşul legitimat la Dortmund a punctat în victoria din grupe cu Danemarca (2-1), apoi a lipsit de pe teren contra Finlandei, pentru a reveni cu gol, în meciul din optimi.

Euro 2020, tabloul optimilor

Sâmbătă

*Amsterdam: Ţara Galilor - Danemarca 0-4

*Londra: Italia - Austria 2-1 (după prelungiri)

Duminică

*Budapesta: Olanda - Cehia 0-2

*Sevilla: Belgia - Portugalia 1-0

Luni

*Copenhaga: Croaţia - Spania 3-5 (după prelungiri)

*Bucureşti: Franţa - Elveţia 3-3 (4-5 după penalty-uri)

Astăzi

*Londra, ora 19.00: Anglia - Germania

*Glasgow, ora 22.00: Suedia - Ucraina

Pro TV transmite Euro 2020.

Primele meciuri stabilite din sferturi

*2 iulie, St. Petersburg, ora 19.00: Elveţia - Spania

*2 iulie, Munchen, ora 22.00: Belgia - Italia

*3 iulie, Baku, ora 19.00: Cehia - Danemarca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite