Petrolul - CS U Craiova 1-0: „Magicianul“ Gane, încă un pas spre realizarea unui miracol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Gane
Ionel Gane

Runda numărul 7 din play-out a început cu o surpriză de proporţii: ultima clasată a învins o formaţie care ţinteşte calificarea în cupele europene. Iar victoria a fost una fără dubii, inclusiv oltenii recunoscând supremaţia gazdelor.

Până la instalarea lui Ionel Gane pe banca Petrolului, echipa înregistrase nouă eşecuri consecutive în meciurile oficiale. Cu noul antrenor, „lupii galbeni“ au două victorii, două remize şi o singură înfrângere, iar evitarea retrogradării e încă posibilă, cel puţin din punct de vedere matematic.

Vineri, Petrolul a trecut de CS U Craiova la capătul unui meci pe care l-a controlat, în mare parte, şi în care şi-a permis să rateze şi un penalty, la scorul de 0-0, atunci când Straton a parat şutul lui Paolucci (43). Totuşi, faza penalty-ului a uşurat misiunea gazdelor, întrucât Kay a primit al doilea „galben“, iar CS U Craiova a rămas în zece oameni.

După pauză, Petrolul a înscris singurul gol al meciului, după o fază în care portarul Straton a degajat caraghios, până la Astafei, aflaţi la câţtiva metri de poartă, iar mijlocaşul prahovenilor a punctat (51). Până la final, tabela de marcaj nu s-a mai schimbat, iar Petrolul a bifat a patra victorie din acest campionat.

După şape runde din play-out, trupa pregătită de Ionel Gane e pe ultimul loc, având 12 puncte. Distanţa până la poziţia a 6-a, care duce la barajul salvării, s-a redus însă la şase puncte. CS U Craiova e pe doi cu 26 de puncte, la un punct de liderul din play-out, CSMS Iaşi. Echipa care va termina pe locul 1 în play-out va merge în Liga Europa.

Straton: „Nu e posibil să tratăm meciul aşa“

La finalul jocului, portarul oaspeţilor, Cătălin Straton, a avut un discurs dur la microfonul Digi Sport.

„E dureros că te-a bătut Petrolul, deşi e o echipă de tradiţie. Având în vedere situaţia în care sunt, e dureros, dar nu trebuie să ne ascundem în spatele anumitor lucruri şi să le spunem lucrurilor pe nume. Nu e posibil să tratăm aşa meciul! Toţi suntem de vină, începând cu mine şi terminând cu toată lumea din vestiar. Trebuie să ne trezim, pentru că aşa nu se poate. Jucăm la Universitatea Craiova şi trebuie să facem ceva, pentru că aşa nu se poate!“, a spus goalkeeper-ul oltenilor.

El a comentat şi faza golului înscris de Petrolul: „Nu mă învinovăţesc pentru nimic. Nu e posibil în trei metri să primesc aşa pase! M-am săturat, nu mai pot! Mereu portarii sunt de vină! Asta este, e o înfrângere şi mergem mai departe. Universitatea Craiova rămâne favorită la primul loc în play-out şi ţineţi minte ce spun: de acum încolo, nu mai pierdem niciun meci“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite