Peter Sagan a fost exclus din Turul Franţei după ce l-a împins pe Cavendish, izbindu-l de barierele de protecţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutierul slovac Peter Sagan a fost exclus, marţi, din Turul Franţei, deoarece a provocat o căzătură în timpul sprintului, incident în urma căruia britanicul Mark Cavendish a ajuns la spital, informează L'Equipe.

Campionul mondial a fost sancţionat pentru că l-a lovit cu cotul drept pe Cavendish, pe ultimii 50 de metri ai cursei, angrenând în căzătură alţi doi rutieri. 

Iniţial, în cazul lui Sagan sa decis o penalizare de 30 de secunde şi o declasare. După ce comisarii Turului au revăzut imaginile, au constatat că gestul slovacului a fost intenţionat. 

„Am decis să îl descalificăm pe Peter Sagan din Turul Franţei 2017 după sprintul violent prin care a pus în pericol mai mulţi ciclişt, printre care Mark Cavendish şi alţi doi implicaţi în incident“, a declarat preşedintele juriului, Philippe Marien. 

Cavendish a fost transportat la spital după ce a căzut şi e posibil să aibă fractură de claviculă. La finalul cursei, Sagan a declarat că nu a ştiut că îl avea în spate pe Cavendish şi că încerca să-l ajungă pe francezul Arnaud Demare, care a şi câştigat etapa a patra în Turul Franţei.

Demare (25 ani) a obţinut primul său succes în Turul Franţei, la a treia sa participare, şi a 9-a victorie din acest sezon.

În etapa de marţi, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) s-a clasat al doilea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite