„Petarde“ roş-albastre: Cine sunt marii specialişti care au făcut la FCSB un lot plin de jucători umflaţi cu pompa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica
Mihai Stoica

Derby-ul i-a evidenţiat pe jucătorii pe care oficialii de la FCSB i-au umflat cu pompa: Vlad, Planici, Cristi Tănase, Enache, Ovidiu Popescu şi Florinel Coman. Practic, jumătate din primul „11“ al lui Dică a fost formată din „mâini moarte“.

După două meciuri dezamăgitoare cu Gaz Metan şi CFR Cluj, plus o victorie eroică şi oarecum norocoasă împotriva lui Lazio, FCSB a avut în derby-ul cu Dinamo cea mai slabă prestaţie din 2018!
 

Degeaba a schimbat Nicolae Dică jumătate de echipă faţă de duelul de joi cu Lazio, fiindcă nu oboseala a fost problema celor titularizaţi, ci o lipsă cruntă de valoare! Au ieşit Junior Morais, Benzar, Budescu, Nedelcu, Gnohere şi Man, au intrat Momcilovici, Enache, Teixeira, Ov. Popescu, C. Tănase. Dintre aceştia, Popescu şi Tănase au evoluat atât de slab, încât au şi fost scoşi de pe teren la pauză!

Înlocuitorii lor, Budescu şi Man au conlucrat perfect la golul din minutul 84, care a trezit FCSB la viaţă. Iar înfrângerea a fost evitată nu datorită unui jucător pe care Gigi Becali speră să ia milioane de euro, ci printr-un gol marcat de Teixeira (37 de ani)!
 

Dincolo de rezultatul final, meciul a arătat, încă o dată, că deşi se laudă că sunt mari specialişti, oficialii roş-albaştrilor, în frunte cu Gigi Becali, n-au ochi la fotbalişti, ci ştiu cel mai bine să dea din gură. De aceea, de-a lungul timpului, Ovidiu Popescu a fost comparat cu Frank Lampard, iar despre Florinel Coman, aproape „invizibil“ în derby, s-a spus că e mai bun decât Mbappe!

„Enache se crede pe scena de modă!“
 

Al doilea fotbalist desfiinţat de latifundiarul din Pipera a fost Gabriel Enache, cel care a prins echipa de start în derby, pentru ca Romario Benzar să fie odihnit înaintea returului de joi cu Lazio. Enache a început partida cu o ratare monumentală, în minutul 2, trimiţând afară, când părea mai uşor să dea gol! Apoi, pe tot parcursul jocului, fostul fotbalist al celor de la Astra şi-a completat „capodopera“ cu pase greşite şi decizii proaste care i-au iritat şi pe spectatori.
 

„Enache nu o să mai fie nici rezervă. Eu nu-l mai ţin în lot pe Enache! Dacă Enache nu poate să dea gol din cinci metri. Era alta soarta meciului, dacă ar fi marcat la început. El se crede pe scena de modă. Fii, mă, mai ager, fii mai agitat!“, a tunat Becali.
 

Planici şi Găman par legaţi la picioare
 

Finanţatorul roş-albaştrilor nu i-a pomenit pe cei doi stoperi ai echipei sale, însă Găman şi Planici, lenţi şi cu lacune mari în ceea ce priveşte jocul cu mingea la picior, au fost două „bombe“ pe teren în derby.
 

Planici, „descoperit“ de cuplul Mihai Stoica – Nicolae Dică, are partea sa de vină la primul gol, atunci când l-a încurcat pe Andrei Vlad cu o pasă proastă înapoi. Găman, adus în iarnă de la ultima clasată din Turcia, a stat prost la ofsaid la golul doi, iar apoi a fost pus la fund de Torje!

Din lotul FCSB mai face parte un fundaş pentru care au garantat Stoica şi Dică: Arthur Jorge. Portughezul a debutat pentru bucureşteni în luna august şi de atunci a avut o singură apariţie în Liga I. A fost într-un meci Juventus – FCSB, scor 1-2, în care Arthur Jorge a dat un autogol în minutul 1!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite