Oltchim, dezamăgire cruntă pentru specialişti: „Fetele au comis foarte multe greşeli. A lipsit doar autogolul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vâlcencele au fost la pământ în prima repriză FOTO Răzvan Păsărică/rpresssport.ro
Vâlcencele au fost la pământ în prima repriză FOTO Răzvan Păsărică/rpresssport.ro

Vâlcencele au făcut o primă repriză catastrofală, au fost conduse, în permanenţă, şi au avut noroc că au pierdut doar la două goluri diferenţă. La final, preşedintele de onoare al clubului a anunţat că viitorul echipei depinde de rezultatul meciului de la Veszprem.

Oltchimul are o problemă cu Sala Polivalentă. Aici, formaţia din Vâlcea a pierdut, în mai 2010, manşa decisivă din finala Ligii Campionilor (30-31 cu Viborg), iar acum Manea şi compania au părut timorate de arena bucureşteană, unde s-au adunat peste 5.000 de spectatori.

După o primă repriză extrem de slabă în care au marcat doar de zece ori (au fost conduse cu 14-10 la pauză), elevele lui Jakob Vestergaard au intrat în meci, abia în partea secundă, au avut momente când o puteau egala pe Gyor, însă, la final, au cedat cu 22-24.

De acum, e clar că Oltchim are nevoie de un miracol, joi, la Veszprem pentru a ajunge în finala Ligii Campionilor. Ca şi cum această presiune nu era suficientă, preşedintele de onoare al echipei, Ioan Gavrilescu, le-a avertizat pe fete despre ce se va întâmpla, dacă Oltchim va fi eliminată.

„Din păcate, riscul ca Oltchimul să se desfiinţeze e mult mai mare dacă nu jucăm finala“, a afirmat Gavrilescu, făcând referire la grave probleme financiare ale clubului. De altfel, vâlcencele au jucat, la Bucureşti, cu Gyor, întrucât capacitatea mai mare a arenei a adus încasări de 50.000 de euro în plus din vânzarea biletelor.

„Nu mă aşteptam să pierdem. Eu spusesem, înainte de joc, că Oltchim va învinge în ambele manşe. Din păcate, s-au comis greşeli nepermise la acest nivel, mai ales în primul sfert de oră. Ar fi trebuit să învingem la o diferenţă, care să ne dea speranţe pentru retur. Aşa, avem şanse foarte mici, dar trebuie să credem în ele“, a adăugat Gavrilescu.

„Ne-a lipsit doar autogolul“

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a fost uimit şi el de jocul slab din prima repriză. „Am greşit atât de mult, că mai trebuia doar să ne dăm autogol! Totuşi, calificarea nu e decisă încă. La Veszprem se va juca totul, în retur. Cred că a fost un meci slab al Oltchimului, dar sper ca zilele rămase până la retur să liniştească jucătoarele şi să arate cu totul altceva, mai ales ambiţie, în retur“, a spus Gaţu.

Vestergaard crede în calificare

Tehnicianul danez, Jakob Vestergaard, a fost şi el decepţionat de jocul formaţiei sale. Totuşi, el e convins că erorile comise, sâmbătă seară, pot fi reparate, în manşa secundă. „Am început foarte prost. Unele dintre jucătoare n-au fost conectate la tensiunea jocului, altele şi-au dorit să facă foarte mult, dar individual. Chiar şi când ne-am apropiat la un gol de Gyor, am comis greşeli. Practic, am ratat ocazii clare şi le-am oferit mingea pe tavă adversarelor. Totuşi, eu mai cred în calificare. Mergem la Veszprem ca să jucăm exact, fără greşeli, şi să ajungem în finală“, a spus antrenorul Oltchimului.

De partea cealaltă, tehnicianul spaniol al lui Gyor s-a arătat supărat că formaţia sa n-a învins la o diferenţă mai clară. „Nu pot să fiu mulţumit de joc atât timp cât am condus cu şase goluri şi, pe final, Oltchim se apropiase la doar un gol“, a afirmat Martin Ambros.

Deja au pierdut o jucătoare

Din cauza restanţelor financiare, Oltchim a pierdut-o pe Ionela Stanca înaintea partidelor cu Ferencvaros şi cu Krim. O eliminare din Ligă ar însemna, aproape sigur, plecarea tuturor vedetelor. S-a speculat că Bulatovici şi Barbosa s-ar fi înţeles deja cu alte formaţii. Destrămarea Oltchimului ar fi venit mai devreme, dacă echipa n-ar fi ajuns în semifinalele Ligii. Pentru această performanţă, sponsorul Rompetrom a virat 300.000 de euro în conturile clubului, iar banii au fost folosiţi pentru plata contractelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite