Octavian Morariu salută revenirea lui Horia Tecău în echipa de Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu apreciază faptul că Horia Tecău a decis să revină în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Finlanda. "Sper ca şi ceilalţi jucători să răspundă la convocare, dovedind astfel că pot pune interesele naţionale mai presus de cele personale".

Portdrapel al delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra, Horia Tecău a anunţat că va participa la meciul cu Finlanda, din Cupa Davis, alături de jucătorii Victor Crivoi, Florin Mergea, Alex Luncanu şi Andrei Dăescu.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a salutat decizia celui mai bine clasat jucător de tenis al nostru şi şi-a exprimat speranţa că şi ceilalţi care n-au răspuns încă la convocare vor avea puterea să pună interesele naţionale mai presus de cele personale. "Tecău a dat dovadă de înţelepciune. Mă bucură gestul lui şi sper ca el să fie urmat şi de ceilalţi jucători".

În martie trecut, Victor Hănescu (locul 85 ATP la acea vreme), Adrian Ungur (100 ATP), Marius Copil (249 ATP), Victori Crivoi (256 ATP) şi Horia Tecău (9 ATP la dublu) au refuzat să se prezinte la echipa naţională înaintea meciului cu Olanda, din turul 2 al Grupei I Euro-Africane. Ei au fost nemulţumiţi de schimbarea lui Andrei Pavel din postul de căpitan nejucător.

Cu jucători tineri, mai slab clasaţi în iearhia mondială, România a pierdut fără drept de apel (0-5) disputa cu batavii.

Meciul România - Finlanda este programat la Cluj, între 14 şi 16 septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite