Octavian Morariu: "Ridicarea unei infrastructuri sportive unde nu se cade ne face pe noi, oamenii de sport, să părem risipitori!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, s-a referit astăzi, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia anunţului pensionării Elenei Frâncu, şeful DJST Constanţa, la o afirmaţie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu legată de ridicarea unor bazine de înot.  Fostul rugbyst a spus că sportul românesc nu poate avea niciun beneficiu de pe urma ridicării unei infrastructuri "acolo unde n

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe. Demnitarul a subliniat că nu are o mare "apetenţă" pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este "o ţară de înotători".

Octavian Morariu a comentat cele spuse de primul-ministru în felul următor: "Probabil că domnul premier se referă la o serie de excese care au fost făcute în numele sportului şi pe care noi toţi le-am dezaprobat. Faptul că se face infrastructură sportivă acolo unde nu se cade nu e ceva ce vine în folosul sportului. Apărem noi, cei din sport, ca nişte oameni risipitori".

Şeful COSR a menţionat că a avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, pe care l-a informat că toate problemele din punct de vedere logistic legate de reprezentarea României la Jocurile Olimpice de la Londra sunt rezolvate. "M-am văzut ieri (n.r. - marţi) cu ministrul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, iar dânsul a înţeles priorităţile noastre. L-am informat de faptul că din punct de vedere logistic, pentru Londra, totul este reglat. Transportul e rezolvat, ţinutele sunt rezolvate, fie că e vorba de echipamentul de concurs sau de prezentare. Toate aceste lucruri au fost reglate de către noi, iar ministrul a apreciat asta. Deci nu m-am dus cu palma întinsă pe chestiunea asta", a precizat Morariu, care a adăugat că problema principală acum o reprezintă finanţarea centrelor de juniori. "E important să ne gândim şi la viitorul sportului românesc, nu numai la prezent", declara şeful COSR luna trecută.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite