Obiectiv atins: România a învins Andorra și are maximum de puncte după două meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal a României a atins primul obiectiv propus în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. După victoria (2-0) din Estonia, tricolorii au trecut și de Andorra (4-0). Meciul s-a disputat pe Arena Națională din București, în prezența a circa 25.000 de spectatori.

România a dominat prima repriză și, după ocaziile avute de Marica (min. 9 și 14), Gabriel Torje a deschis scorul, finalizând o acțiune prelungită de atac - a șutat din careu, de pe dreapta, balonul fiind trimis în colțul lung al porții apărate de Gomes.

Fără să se întrebuințeze serios, naționala a continuat să atace, însă Grozav n-a reușit să pericliteze poarta adversă deși a avut două oportunități, în minutul 34 și 38.
Pe final de repriză (min. 44), Costin Lazăr a șutat de la circa 20 de metri, balonul intrând în poartă după ce a lovit stâlpul din dreapta lui Gomes.

După pauză, România a controlat partida, însă golurile au venit în ultima parte. Mai întâi, în minutul 90, la lovitura liberă executată de Torje, de pe partea stângă, Găman a reluat cu capul, iar mingea a intrat în poartă după ce a lovit stâlpul, iar apoi a ricoșat din portarul Gomes. Două minute mai târziu, Maxim, care și-a făcut debutul într-un meci oficial, a slalomat printre adversari, a pătruns în careu și a șutat imparabil.   

S-a permis accesul și fără bilet!

În jurul orei 19.50, organizatorii au lăsat porţile deschise la intrarea din strada Maior Coravu, în incinta parcului reuşind să pătrundă aproximativ 2.000 de fani, ca urmare a faptului că la casele de bilete nu se mai găseau tichete de intrare la meci.

În schimb, unul dintre jandarmi prezenţi la intrarea din stadion le cerea suporterilor să meargă să cumpere bilete pentru că altfel nu vor putea intra la meci. "A fost o greşeală a organizatorilor că au dat drumul la porţi. Au revenit şi ne-au anunţat că nu se va permite intrarea în incinta stadionului niciunei persoane fără bilet. Vă rugăm să mergeţi la case şi să cumpăraţi bilete", le spunea jandarmul fanilor. Ulterior s-a lăsat liberă intrarea şi din strada Vatra Luminoasă, acolo unde oamenii de pază îi direcţionau pe spectatori să meargă către tribuna a doua, poarta D.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat, pentru Mediafax, că decizia de a permite accesul fanilor care nu deţineau bilete pentru partida România - Andorra, i-a aparţinut preşedintelui FRF, Mircea Sandu. "Decizia de a permite accesul în stadion suporterilor fără bilet a luat-o preşedintele FRF, pentru că cererea de bilete era mare şi nu mai erau tichete tipărite. Toţi oamenii care se aflau la poartă fără bilete, erau lăsaţi să intre", a spus Enache.

FRF închiriase doar inelul I şi pe cel intermediar pentru această partidă, însă după ce s-a permis accesul fanilor fără bilet în stadion, patru sectoare de pe inelul doi al tribunei a doua au fost ocupate. În cele patru sectoare se află, la ora transmiterii acestei ştiri aproximativ 3.000 de spectatori.

Înaintea partidei, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a mers pe gazon împreună cu fostul tenisman Ilie Năstase pentru a saluta jucătorii, dar şi oficialii partidei. În momentul în care la staţia de amplificare s-a anunţat că Mircea Sandu va saluta echipele împreună cu Ilie Năstase, tot stadionul l-a huiduit pe oficialul FRF. Ulterior, pe tot parcursul primei reprize, suporterii de la Peluza Nord au scandat în mai multe rânduri "Mircea Sandu eşti o mizerie".

De asemenea, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir a fost admonestat, fanii scandând "Mitică la puşcărie" şi "Libertate pentru suporteri". Pentru partidele din preliminariile CM 2014, Federaţia Română de Fotbal va pune în vânzare şi bilete la preţuri mai mici în anumite sectoare ale Arenei Naţionale pentru galeriile echipelor de club.

Tot supoterii de la peluza nord au scandat injurii la adresa Ungariei, adversara României din preliminariile Cupei Mondiale: "Afară, afară cu ungurii din ţară".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite