Nimeni nu-l vrea pe Gigi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Bergodi a plecat de la Steaua după un conflict cu patronul
Cristiano Bergodi a plecat de la Steaua după un conflict cu patronul

Latifundiarul din Pipera anunţase că a ajuns la un acord cu Cristiano Bergodi, însă italianul e mai degrabă tentat să rămână în Serie B, la Modena. Nici Grigoraş şi nici Bölöni nu vor să vină în Ghencea. „M-am înţeles deja cu viitorul antrenor. Numele lui începe cu «B» şi se termină în «DI». Dacă e Bergodi? Cam aşa ceva!“, anunţa patronul Stelei, ieri, în jurul orei 0.00.

La ora 17:30, lucrurile nu mai erau deloc atât de clare, iar Gigi Becali n-a mai putut să anunţe cu certitudine numele celui care va conduce Steaua în noul sezon. „Varianta Alessandro Costacurta a căzut definitiv. Eu vreau să iau pe cineva care ştie bine fotbalul românesc şi care cunoaşte şi echipa Steaua. Nu am ales încă pe cineva. La Bergodi ne-am gândit pentru că el a făcut din rahat bici data trecută, cu Andrei Ionescu şi Mihai Onicaş. Acum are material, vă daţi seama ce‑ar ieşi", a declarat latifundiarul.

Motivul pentru care Bergodi ezită să revină în Ghencea? Cei 120.000 de euro pentru care Gigi Becali şi Cristiano Bergodi se judecă la TAS. „O să tratăm situaţia bărbăteşte. Aşa cum zice judecătorul, aşa facem", i-a transmis prima oară latifundiarul italianului, care a părut dispus să semneze cu Steaua în aceste condiţii. Ulterior, conducătorii din Ghencea i-au spus lui Bergodi că ar fi mai bine să renunţe la acel litigiu, moment în care tehnicianul de 47 de ani a replicat că preferă să rămână la Modena, în Serie B. El are deja un acord verbal cu oficialii italienilor, pentru o prelungire de contract până la 30 iunie 2012.

Grigoraş: „Eu şi cu Stoica avem idei diferite"

În afara lui Cristiano Bergodi, latifundiarul mai avea încă trei antrenori pe listă: Ladislau Bölöni, Petre Grigoraş şi Toni Conceiçao. Primul este foarte aproape de a semna cu PAOK Salonic, pentru un salariu de 500.000 de euro pe an.

„Oferta mea era de 600.000 de euro pe an, iar el a zis că nu vine pe un salariu mai mic de un milion de euro. I-am zis că avea termen până azi (n.r: ieri), dar el a postat pe «internete» că va da un răspuns la finalul lunii. La revedere!", a dezvăluit latifundiarul.

Nici Petre Grigoraş nu vrea să vină în Ghencea. „Hotărârea mea era luată. Aş fi refuzat! Atâta vreme cât managerul general al echipei era de mai multe săptămâni prin Italia căutând antrenor, ar fi fost greu să lucrez cu cineva care şi-ar fi dorit alt tehnician. Nu am nimic cu Mihai Stoica, nici dânsul nu cred că are nimic cu mine, dar avem alte idei despre fotbal. În plus, din moment ce nu m-a sunat nici măcar din complezenţă, mi-am dat seama că nu am ce să caut în Ghencea", ne-a declarat tehnicianul în vârstă de 47 de ani.

Totuşi, Gigi Becali susţine că va alege noul antrenor dintre Bergodi, Conceiçao şi Grigoraş. „Antrenorul nu trebuie să fie dorit de manager, ci de patron. Cîrţu a fost dorit de manager? Nu e căzută nici varianta Grigoraş, nici Conceiçao. Nu e ceva clar. Vedem!", a concluzionat europarlamentarul.

"Mă îndoiesc că Bergodi ar reveni la Steaua. A fost umilit prima dată când a antrenat aici. E greu de spus că Steaua va avea o echipă imbatabilă cu transferurile realizate."
Sorin Cîrţu
fost antrenor al Stelei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite