Niculescu, la apogeul carierei în China!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajunsă la 24 de ani, Monica Niculescu (nr. 57 WTA) a dat ieri marea lovitură a carierei. Venită din calificări, românca a învins-o în sferturile turneului de 4,5 milioane de dolari de la Beijing pe rusoaica Maria Kirilenko (nr. 24 WTA). 

Condusă cu 1-0 la seturi şi 3-2 în actul secund, Niculescu a reuşit apoi o serie senzaţională de opt game-uri consecutive şi s-a impus în final după două ore şi 34 de minute. Calificarea în semifinale la Beijing reprezintă cel mai bun rezultat din ultimul deceniu al unei jucătoare românce în turneele cu premii de peste un milion de dolari.

Pentru accederea în careul cu aşi, Monica şi-a asigurat deja 169.447 de dolari şi 450 de puncte WTA, care o vor ajuta să urce în top 40 mondial de săptămâna viitoare. Suma câştigată o propulsează totodată pe primul loc în topul premiilor încasate de jucătoarele românce în activitate cu 1.460.989 de dolari, devansând-o pe Sorana Cîrstea (1.365.970 de dolari).

Niculescu va juca pentru un loc în finală cu nemţoaica Andrea Petkovici (nr. 11 WTA). Ele s-au mai întâlnit de două ori până acum, în 2006 şi victoria a revenit de fiecare dată jucătoarei noastre. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite