Nepotrivit pentru Simona Halep, bun pentru Viktoria Azarenka. Care sunt atuurile antrenorului Wim Fissette

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wim Fissette, antrenor belgian de tenis FOTO digisport.ro
Wim Fissette, antrenor belgian de tenis FOTO digisport.ro

Finalul anului 2014 a adus în prim-plan întreruperea colaborării dintre Simona Halep (4 WTA) şi antrenorul belgian Wim Fissette. Începutul lui 2015 reprezintă o nouă provocare, tehnicianul alăturându-se unei sportive din Belarus, Viktoria Azarenka (50 WTA).

„Ştiu că are o experienţă bogată cu alte jucătoare, dar pentru mine este mai importantă personalitatea lui decât titlurile pe care le-a câştigat. Nu am nevoie de un antrenor pentru o săptămână sau o lună, caut pe cineva cu care pot avea o relaţie pe termen lung“, a declarat Viktoria Azarenka.

La rândul său, Wim Fissette a comentat noua sa colaborare: „Vika este una dintre cele mai bune jucătoare din lume şi am speranţa că o pot face şi mai bună decât este acum. Am simţit încă din prima conversaţie pe care am avut-o cu ea că este cu adevărat motivată pentru a reveni în top“.

Primele antrenamente în actuala formulă s-au desfăşurat la Doha, în Qatar. Viktoria Azarenka este fost lider mondial în tenisul feminin, iar în palmaresul ei se regăsesc două trofee de Australian Open (2011 şi 2012). o semifinală la Roland Garros (2013) şi două la Wimbledon (2011 şi 2012). În 2013 a suferit o accidentare la genunchi care a făcut să coboare la jumătatea Top100 WTA şi până în această iarnă s-a pregătit alături de Sam Sumyk, acesta din urmă începând o colaborare cu o jucătoare din Canada, Eugenie Bouchard (7 WTA).

Simona Halep a încheiat colaborarea cu antrenorul alături de care a lucrat în ultimele două luni

Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, angajat de o jucătoare de top

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite