Neagu, furioasă: Critici pe bandă la adresa fetelor tinere. „N-au obţinut nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta naţionalei a participat într-o conferinţă incendiară la Kolding (Danemarca), după cel mai slab Campionat European din istorie pentru România.

Naţionala de handbal feminin a bifat al doilea turneu final consecutiv în care şi-a confirmat declinul. 

Din păcate, tricolorele au devenit o echipă mediocră! Iar rezultatele confirmă această realitate tristă: locul 12 la Mondialul din 2019, aceeaşi clasare acum, la Euro 2020.

Şi, aşa cum se întâmplă, de obicei, într-o situaţie de criză, au început să curgă explicaţiile, dar şi acuzele. Într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, fostul selecţioner, Gheorghe Tadici, a spus că, pe lângă problemele de colectiv, România a suferit şi din cauza faptului că Neagu a făcut cel mai slab turneu final din ultimii 13 ani!

Chiar şi aşa, handbalista de 32 de ani a fost cea mai bună marcatoare a României la Euro 2020, cu 27 de goluri marcate. Ce-i drept, cifrele sale au fost, într-adevăr, mult sub cele cu care ne-a obişnuit la alte competiţii. 

Cert e că Neagu rămâne liderul naţionalei şi, probabil, de aceea şi-a permis, astăzi, să aibă un discurs dur la adresa colegelor sale, după contraperformanţa istorică de la Euro 2020.

Ce a spus Cristina Neagu?

*Se tot vorbeşte de o reconstrucţie în ultimii ani! Au fost jucătoare care au venit la lot de 3-4 ani şi n-au confirmat încă. Nu trebuie să se oprească aici, doar că au ajuns la naţională! Baza de selecţie n-a mai fost atât de mare şi li s-a dat credit unor jucătoare tinere.

*Contează foarte mult atitudinea, pentru că multe dintre ele au senzaţia că au reuşit ceva, dar n-au făcut, deocamdată, nimic. Ca să sperăm la o medalie, la o semifinală, trebuie să muncim mai mult şi să ne schimbăm atitudinea.

*Nu suntem multe jucătoare peste 30 de ani, dar cele tinere trebuie să muncească mai mult. Pentru că altfel arătăm cum am fost acum la turneul final. N-am arătat bine deloc! România are o istorie în handbal şi nu e normal să câştigăm doar un singur meci la o asemenea competiţie. Sunt câteva plusuri, dar mai multe lucruri proaste.

*Sunt obosită. Foarte obosită. Mă simt destul de rău fizic. La ultimele 3-4 meciuri, am avut dureri mari la ambii genunchi şi am tot tras cu aceste dureri. Urmează o perioadă de câteva zile în care voi avea o pauză în care sper să mă refac. Personal, sunt foarte dezamăgită de acest rezultat de la acest Campionat European.

*E cel mai slab campionat la care am participat cu echipa naţională. Din acest punct de vedere, sunt foarte dezamăgită, dar mă voi reface şi din luna ianuarie, din prima săptămână, vom juca primul meci în Liga Campionilor. Cum am spus de fiecare dată, o echipă nu trebuie să stea într-o singură jucătoare.

*În ultimii doi ani, n-am putut fi la capacitate maximă şi naţionala a avut de suferit. Repet, o echipă nu poate sta într-o singură jucătoare. Uitaţi-vă la celelalte echipe.

*În martie, urmează turneul preolimpic. Acest turneu e lucrul cel mai important pentru echipa naţională poate în câţiva ani de acum încolo. E o şansă enormă!

*Fetele trebuie să muncească mai mult pentru că acesta e viitorul echipei naţionale. Pentru performanţă, trebuie să arătăm altfel. Unele dintre noi am făcut parte din acest ciclu olimpic şi mi-aş dori foarte mult să ajungem la Olimpiadă. După JO, ar trebui să fie un schimb de generaţii.

*Dar fetele care vin de 2-3 ani la naţională trebuie să muncească mai mult şi să pună baza alături de încă câteva jucătoare. Trebuie să arătăm altfel la turneul preolimpic, dacă vrem să avem o şansă. 

*Când vin aici, vreau doar să fie cele mai bune fete. Acestea sunt jucătoarele alături de care vreau să mergem la drum, dar ţine de fiecare. 

*Echipa naţională nu înseamnă echipa de club. Avem multe exemple de jucătoare care vin la echipa naţională şi nu fac jocuri bune. La naţională e nevoie de mult mai mult. 

*Am lucrat cu diverşi antrenori. Cred că important e ca la echipa naţională să fie cineva care să o ducă spre peformanţă.

*Vreau să joc şi după Jocurile Olimpice, dacă ne calificăm. Asta dacă voi fi sănătoasă, evident. Nu refuz niciodată echipa naţională, indiferent câţi ani am! Îmi doresc să fac performanţă.

CITEŞTE ŞI:

Tadici, exploziv: „Plătim străine cu salarii nesimţite din bani publici. Neagu? Cel mai slab turneu din 2007!“

Sunt fete tinere care au venit acum doi, trei, patru ani la naţională şi, din păcate, n-au confirmat. Contează foarte mult şi atitudinea şi unele dintre ele ar trebui să fie mai conştiente că selecţiile la echipa naţională nu reprezintă totul. E o realizare imensă, dar să ajungi aici nu e totul! Cristina Neagu inter stânga  

Grupa Principală II, Euro 2020, ieri, ultima etapă

România - Olanda 24-35

Croaţia - Germania 23-20

Ungaria - Norvegia 21-32

Clasament

1. Norvegia 5 5 0 0 170-114 8

2. Croaţia 5 4 0 1 124-123 8

3. Olanda 5 3 0 2 141-134 6

4. Germania 5 2 0 3 124-137 4

5. Ungaria 5 1 0 4 118-140 2

6. România 5 0 0 5 107-136 0

*Primele două clasate merg în semifinale, iar ocupanta locului 3 va întâlni echipa care va termina pe aceeaşi poziţie, în Grupa Principală I, în play-off-ul pentru locul 5 în ierarhia finală.

*Victoria României cu Polonia n-a contat în economia Main Round-ului, deoarece Polonia a fost eliminată după prima fază a grupelor.

Turneul preolimpic

*20 martie: România - Thailanda

*21 martie: Norvegia - România

*22 martie: Muntenegru - România

Meciurile vor fi găzduite de Podgorica (Muntenegru). Primele două clasate vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august 2021).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite