Naţionala de baschet feminin, învinsă de Israel la Cluj-Napoca, a ratat calificarea la turneul final al CE 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO totalbaschet.ro
FOTO totalbaschet.ro

Naţionala de baschet feminin a României a ratat sâmbătă, la Cluj-Napoca, orice şansă de calificare la turneul final al CE 2017, în urma înfrângerii cu reprezentativa Israel, scor 62-51 (35-17), în penultima partidă din grupa preliminară H.

Peste 4.000 de fani au susţinut, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, reprezentativa feminină de baschet a României, care a jucat o carte decisivă cu Israel, în cursa de calificare la turneul final al CE2017.

Echipa care pierdea partida rata şi orice şansă de a mai spera la calificare înaintea ultimei etape, iar tricolorele antrenate de Miroslav Popov nu au găsit forţa de a se impune în faţa incomodei representative israeliene.

După o primă repriză dezastruoasă, doar 17 puncte marcate, şi defilarea frecventă a adversarei la diferenţe de 18-20 de puncte, tricolorele s-au trezit după pauză, reuşind să recupereze în ultimul sfert până la 49-53 (min. 37).

Totuşi, România nu a găsit resurse să se impună, în pofida faptului că a avut-o în teren şi pe Ashley Walker, jucătoarea americană naturalizată pe ”ultima sută de metri” înaintea acestei partide. Scor final, 51-62.

Marcatoarele României au fost Walker 17 puncte, Pârău 11, Stoenescu 7, Ursu 4, Irimia 3, Mărginean 3, Pascalău 2, Crăciun 2, Huţanu 2, iar pentru Israel s-au remarcat Doron 22 şi Clark 21 puncte.

În urma înfrângerii, România are 7 puncte (locul 3), dar este inferioară în confruntările directe cu Israel (locul 2, 8 puncte) şi ratează astfel orice şansă în cursa de calificare la turneul final al CE 2017.

Tot sâmbătă, Turcia a învins, pe teren propriu, în prelungiri, Bosnia, cu scorul de 72-68, astfel că înaintea ultimei etape din grupa H, Turcia are 9 puncte, iar Bosnia rămâne pe ultimul loc cu 6 puncte şi este ieşită şi ea din cărţile calificării.

Ultimul meci al tricolorelor în grupa H va avea loc în 23 noiembrie, la Ankara, cu liderul Turcia, în timp ce Bosnia va primi vizita Israelului.

În primele patru partide din grupa H, România a obţinut următoarele rezultate: 67-65 şi 63-77 cu Bosnia, 78-77 cu Israel şi 45-56 cu Turcia.

Prima clasată în fiecare din cele 9 grupe, plus şase echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la CE din 2017, care va avea loc în Cehia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite