Monica Niculescu, meci de ţinut minte pentru restul carierei: cât a stat pe teren, în turul I, la Guangzhou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

În China, în faţa unor tribune goale, ocupanta locului 49 WTA a avut parte de cel mai dramatic meci jucat de ea în 2015.

Campioana en-titre la Guangzhou, Monica Niculescu (49 WTA) a început apărarea trofeului cucerit în 2014 cu un meci pe care îl va ţine minte mult timp de acum încolo.

Ceea ce trebuia să fie o partidă uşoară cu Yulia Putintseva (Kazahstan, 78 WTA), jucătoare învinsă în precedentele două confruntări de Niculescu, de fiecare dată în minimum de seturi, s-a transformat într-un maraton de trei ore şi 13 minute.

Niculescu a servit pentru 1-0 în primul set, însă, în loc să fie 6-4, s-a făcut 5-5. Monica n-a dezarmat, a făcut un nou break pentru 6-5, însă a avut mai mult de pierdut decât de câştigat în game-ul luat pe serviciul adversarei. Asta deoarece s-a accidentat, a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar restul duelului s-a transformat într-un calvar pentru ea.

De altfel, Niculescu a servit iarăşi pentru primul set şi, din nou, şi-a pierdut serviciul. Într-un final, cu chiu cu vai, românca s-a impus la tie-break, scor 7-5. Numai primul set a durat 91 de minute! 

Accidentată şi suferind vizibil, Niculescu a pierdut setul doi categoric, scor 1-6. Chiar dacă Putintseva s-a impus uşor, setul a durat 45 de minute. Din cauza caniculei, cele două jucătoare au primit o pauză de zece minute, înainte de setul decisiv, unul dramatic.

Niculescu a fost condusă cu 3-1, dar a revenit, a luat cinci game-uri la rând şi a câştigat cu 6-3! Pentru Monica urmează un duel cu Rebecca Peterson (Suedia, 147 WTA), care a venit din calificări. Cele două jucătoare se vor înfrunta, în premieră, în circuitul WTA.

3.400 de dolari şi 30 de puncte WTA vor primi Simona Halep şi Monica Niculescu pentru accederea în turul II, la Guangzhou.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite