Mondialul i-a făcut mari! Portarii din Costa Rica şi Chile – la Real Madrid şi Barcelona! Toate transferurile verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Navas

Keylor Navas şi Claudio Bravo, adică portarii naţionalelor costaricane şi chiliene, s-au transferat la cele mai importante cluburi din Spania – Real Madrid şi Barcelona.

“A fost un Mondial al portarilor şi al fundaşilor, mai puţin al atacanţilor”, afirma Cosmin Olăroiu, ca o concluzie a turneului final din Brazilia.
 

Cu adevărat au strălucit portarii sudamericani, plus mexicanul Ochoa, care a afirmat după egalul echipei sale cu Brazilia că şi-a găsit telefonul încărcat de mesaje cu propuneri de transfer. Aflat la final de angajament cu Ajaccio, Ochoa nu a luat încă o decizie în privinţa viitorului său contract, au făcut-o în schimb chilianul Claudio Bravo şi costaricanul Keylor Navas.


FC Barcelona l-a adus pe Bravo, un portar experiementat, de 31 de ani, care a petrecut ultimele 8 sezoane în tricoul bascilor de la Real Sociedad. Are în palmares două titluri Zamora, pentru cel mai bun portar din Segunda, iar în CV-ul său figurează şi un gol marcat din lovitură liberă. Primul portar chilian din istoria Barcelonei are şanse mai mari de a fi titular între buturile catalanilor, poziţie pe care şi-o dispută cu un alt portar sosit recent pe Nou Camp, germanul Ter Stegen.

claudio bravo foto reuters

Keylor Navas, portarul „galactic”

Pe punctul de a semna cu Real Madrid este costaricanul Keylor Antonio Navas Gambao, cel care a reuşit incredibila performanţă de a apăra 21 din cele 23 de şuturi trimise pe spaţiul porţii sale la Cupa Mondială, procentajul de 91,3% plasându-l în topul portarilor. Navas a condus Costa Rica spre sferturile de finală după ce a parat şi lovitura de departajare executată de Gekas în optimea cu Grecia.
Realul i-a plătit lui Levante clauza de reziliere a lui Keylor Navas, de 10 milioane de euro, şi mai are nevoie doar de o confirmare din partea portarului de 27 de ani, adică o formalitate. Conform cotidianului Marca, din schemă va sări Diego Lopez, titularul obişnuit din ultimul sezon, care are ca variante de ieşire AS Monaco şi Napoli.  Iker Casillas va rămâne opţiunea lui Ancelotti pentru meciurile din Cupa Spaniei şi din Liga Campionilor.   

Kroos, aproape de Real

Alte staruri ale Cupei Mondiale, precum James Rodriguez sau Toni Kroos, sunt în legătură cu Real Madrid. „În două zile se poate decide totul”, a afirmat germanul, care-şi petrece vacanţa în Spania, la Mallorca. Dacă pe „Bernabeu” vor sosi Rodriguez şi Kroos, atunci vor fi vânduţi Angel di Maria şi Sami Khedira, Manchester United şi Arsenal exprimându-şi interesul pentru aceşti jucători.

Banii se învârtesc în Spania şi în Anglia

Cluburile iberice şi cele insulare sunt cele mai active pe piaţa transferurilor şi protagonistele celor mai scumpe tranzacţii de jucători. Barcelona, de exemplu, i-a plătit lui Liverpool 94 de milioane de euro pe Luis Suarez, dar şi-a recuperat mare parte din sumă tot din Anglia, unde i-a trimis pe Sanchez (Arsenal) şi pe Fabregas (Chelsea).


 

tabele
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite