Moment istoric pentru fotbalul românesc: o investiţie de 1,5 milioane de euro ne va scăpa de o problemă uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) are un preşedinte „invizibil“ care, de multe ori, lasă impresia că se află în hibernare. Astăzi însă, Gino Iorgulescu a făcut cel mai important anunţ de când conduce LPF.

A devenit o „tradiţie“ proastă ca după meciurile şi aşa slabe ale Ligii I să se declanşeze discuţii interminabile legate de arbitraj.

Din fericire, în curând, aceste dezbateri de multe ori dezgustătoare vor dispărea pentru totdeauna. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat, astăzi, că fie începând cu play-off, fie din sezonul viitor, arbitrajul video va fi implementat în prima ligă.

Pe scurt: în momentele-cheie ale unui joc, cum ar fi eliminarea unui fotbalist sau acordarea unui penalty, centralul poate solicita reluarea fazei pe un ecran aflat la marginea terenului pentru a lua decizia corectă.

Arbitrajul video a fost deja testat la diferite competiţii FIFA şi va exista şi la Mondialul din 2018. La nivelul competiţiilor organizate de forul european, UEFA, arbitrajul video va fi introdus din martie 2018.

Ce a anunţat LPF?

„Cu 13 voturi pentru şi o abţinere, s-a hotărât ca arbitrajul video să fie implementat în Liga I, din sezonul 2018-2019. Însă, dacă vom găsi finanţarea necesară, atunci ne dorim ca acest arbitraj video să-l încercăm chiar din play-off-ul acestui sezon, Vom alege un singur meci pentru a vedea cum funcţionează“, a spus Gino Iorgulescu, potrivit Digi Sport.

Acesta a dezvăluit şi care sunt costurile acestei investiţii: „Estimativ, în funcţie de aparatură, de costuri de arbitraj, pentru că apar doi arbitri în plus şi doi opetratori, şi după ce ne-am consultat cu nişte specialişti de la noi am ieşit la 600.000 de euro -700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă şi până la 1,5 milioane de euro! Acum, noi vom încerca să luăm varianta cea mai ieftină“, a adăugat şeful LPF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite