Miami Open, fascinant: Revelaţiile turneului sunt în optimi şi dau peste cap clasamentul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daria Saville, fosta Gavrilova
Daria Saville, fosta Gavrilova

Dubla Indian Wells - Miami a arătat, încă o dată, că tenisul feminin e imprevizibil şi că, în ciuda clasamentului, orice jucătoare poate da lovitura. Şi nu vorbim despre cazuri rare, ci despre suprizele care curg, aproape zilnic.

La Indian Wells şi la Miami, tabloul s-a golit de favorite, după primele două tururi! 

Ce-i drept, în California, titlul a fost câştigat, în cele din urmă, de cea mai în formă jucătoare din circuit, Iga Swiatek (Polonia, 20 de ani), care, în ultimul act, a trecut de o altă vedetă, Maria Sakkari (Grecia, 26 de ani, 3 WTA).

La Indian Wells, am avut-o pe Daria Saville, o rusoaică ajunsă în optimi, cu o poveste fascinată despre care „Adevărul“ a scris aici. Saville a abordat turneul de la Indian Wells de pe locul 409 în lume! Parcursul ei în California a urcat-o până pe locul 249 mondial. Iar acum, Saville şi-a asigurat încă un salt spectaculos, de 120 de poziţii! Pentru că şi la Miami Open se află în optimi, performanţă care a ridicat-o până pe locul 162 WTA, în clasamentul live, actualizat în timp real.

Fruhvirtova

Cehoaica de 16 ani,  de neoprit la Miami

La Miami Open, Saville nu e singura revelaţie a întrecerii. De fapt, avem o surpriză şi mai mare pe tablou. Vorbim despre cehoaica Linda Fruhvirtová - foto (16 ani). Aceasta, primind un wild-card din partea organizatorilor, a abordat competiţia de pe locul 279 în lume. Acum, în ierarhia live, se află pe 186 WTA, cea mai bună poziţie pe care a avut-o vreodată până acum.

În cele trei partide disputate la Miami Open, Fruhvirtová a trecut, pe rând, de Kovinic (66 WTA), Mertens (24 WTA) şi Azarenka (16 WTA), ultima partidă furnizând un moment şocant despre care „Adevărul“ a scris aici.

Dacă va câştiga şi duelul cu Paula Badosa (6 WTA) din optimi, Fruhvirtová va acumula 450 de puncte WTA şi va urca până pe locul 143 în clasamentul live.

Iată optimile turneului de la Miami:

*Sasnovich (60 WTA) - Bencic (28 WTA)

*Saville (249 WTA) - Bronzetti (102 WTA)

*Riske (50 WTA) - Osaka (77 WTA)

*Collins (11 WTA) - Jabeur (10 WTA)

*Badosa (6 WTA) - Fruhvirtová (279 WTA)

*Pegula (21 WTA) - Kalinina (51 WTA)

*Kvitova (32 WTA) - Kudermetova (23 WTA)

*Gauff (17 WTA) - Swiatek (2 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite