Metal intră în Top 12, greva a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi a câştigat ieri, la Buzău, meciul cu IOR Bucureşti, contând pentru a 13-a etapă a Diviziei A1: 3:0 (9, 17, 11).

Absente de la partida de miercuri, cu Novara (0:3), din Liga Campionilor, în semn de protest pentru că nu şi-au primit salariul de ceva vreme, Olga Tocko, Mira Golubovic şi Jelena Alajbeg au făcut parte acum din lot.

Doar ultima a fost însă folosită de antrenorul Zoran Terzic, celelalte două având statutul de rezervă. Altfel spus, mişcarea grevistă a fost suspendată, cel puţin pentru moment.

Supervizorul Confederaţiei Europene de Volei (CEV) de la partida cu Novara, Ilma Lokmane (Letonia), le-a anunţat miercuri seară pe cele trei protestatare că refuzul lor de a juca riscă să fie sancţionat de forul continental. Ea a încercat să o convingă pe compatrioata sa, Olga Tocko, să joace, însă nu a avut succes.

Cu o etapă înaintea finalului meciurilor din grupele Ligii Campionilor, CSU Metal Galaţi are asigurată calificarea în Top 12. Chiar dacă pierde în Polonia, cu Fakro, la 19 ianuarie, ea va intra şi de pe locul 4, graţie punctajului, în locul echipei desemnate drept gazdă a Final Four.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite