Messi a câştigat, Ronaldo s-a supărat: Starul Barcelonei e cel mai bun din lume! Cum s-a „răzbunat“ rivalul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi

Lionel Messi (32 de ani) a încheiat sezonul trecut cu un titlu câştigat cu Barcelona pentru care a înscris 36 de goluri în campionat, fiind cel mai bun marcator din La Liga. Prin comparaţie, Cristiano Ronaldo (34 de ani) a luat Supercupa şi titlul cu Juventus, dar şi Liga Naţiunilor cu Portugalia.

Chiar dacă a luat mai multe trofee decât Messi în stagiunea precedentă, Cristiano Ronaldo a pierdut duelul cu rivalul său argentinian pentru titlul de „Fotbalistul Anului“ în 2019.

La Gala FIFA, pe lista scurtă din această categorie s-au aflat Messi (Barcelona), Ronaldo (Juventus) şi Van Dijk (Liverpool). Câştigătorul a fost desemnat Messi. Probabil, ştiind că urmează să fie premiat rivalul său numărul 1, Ronaldo nici n-a onorat Gala FIFA cu prezenţa sa!

Prin victoria de luni seară, Messi a luat acest premiu acordat de FIFA pentru a doua oară, după triumful din 2009. Ce-i drept, între 2010 şi 2015, FIFA şi revista „France Football“ au desemnat împreună cel mai bun fotbalist din fiecare an, acordând „FIFA Balon d'Or“. În această formulă, Messi a fost desemnat câştigător de patru ori (2010, 2011, 2012, 2015).

Cristiano Ronaldo a luat de trei ori premiul acordat de FIFA, în 2008, 2016 şi 2017, iar „FIFA Balon d'Or“ figurează în CV-ul său de două ori, în 2013 şi 2014.

Per total, în acest duel nebun, Messi are şase trofee, iar Cristiano Ronaldo cinci. 

Anul trecut, FIFA l-a desemnat pe Luka Modrici cel mai bun din lume, după ce mijlocaşul a jucat finala Cupei Mondiale cu Croaţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite