Marius Copil, victorie de 5 stele. Ce triplu câştigător de Grand Slam a fost învins azi de român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul român Marius Copil s-a calificat în optimile turneului ATP de la Sofia, dotat cu premii totale de 524.340 euro, luni, după ce l-a învins pe elveţianul Stan Wawrinka în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 6-4.

Copil, finalist anul trecut la Sofia, a pierdut primul set, dar a avut o revenire de vis şi s-a impus după o oră şi 49 de minute de joc. 

Wawrinka, triplu învingător în turneele de Grand Slam, a câştigat primul set după ce a făcut break-ul la 3-2. În setul secund fiecare jucător şi-a făcut serviciul, acesta fiind decis de un un singur minibreak, la scorul de 5-5 în tiebreak.  Ultimul set s-a decis în game-ul trei, moment în care Copil a reuşit să fructifice a patra minge de break. Românul a servit impecabil până la final şi nu i-a lăsat adversarului nici măcar o minge de break. 

În turul secund, Copil va juca cu învingătorul partidei dintre spaniolul Fernando Verdasco şi bulgarul Alexandar Lazarov. 

E prima victorie reuşită de Marius Copil în trei meciuri jucate cu Wawrinka.  Elveţianul câştigase ambele dueluri de până acum, în 2013, la Madrid, şi în 2015, la Australian Open, de fiecare dată în minimum de seturi.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite