S-a retras din fotbal din cauza drogurilor, a eşuat ca antrenor, însă arabii l-au salvat: ce l-a făcut pe Maradona să plece din Argentina pentru a trăi în Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maradona
Maradona

Din 2011, „El Pibe D’Oro“ s-a stabilit în Emiratele Arabe Unite, acolo unde primeşte grămezi de bani, fără să facă mare lucru.

Maradona a ajuns în zona Golfului Persic acum doi ani, spre ghinionul lui Ion Marin. La vremea respectivă, „Săpăligă“ era în cărţi să preia Al-Wasl Dubai. Românul n-a mai semnat contractul şi a povestit, uluterior motivul: „Vorbisem şi eu cu cei de la Al-Wasl pentru un contract mic, de vreo 200.000 de dolari. Totul era aranjat, urma să semnăm actele când, brusc, s-au trezit că vor să-l ia pe Maradona şi au investit zece milioane de dolari în el şi în staff-ul lui format din 17 oameni“.

Şeicii l-au acoperit pe legendarul argentinian în bani, însă fără folos. Maradona a fost învins chiar de Ion Marin – a semnat cu Dubai SC – cu 5-0, iar Al-Wasl s-a clasat pe locul 8 din 12 în campionat, ratându-şi toate obiectivele.

După ce s-au convins că Maradona nu e de pus antrenor, arabii i-au găsit un alt post: l-au numit membru în consiliul pentru sport al oraşului Dubai. Şi tocmai i-au prelungit contractul pentru încă un an. 

Ce face în Emirate?

Din această postură, Maradona participă la diverse gale care au loc în Emirate şi merge la antrenamentele academiilor de fotbal pentru a-i încuraja pe puşti. Bineînţeles, totul în schimbul unui contract generos.

Ce a spus?

Acum, când mandatul său a fost prelungit pe încă un an, Maradona le-a mulţumit arabilor: „Sunt departe de casă, însă Dubai e a doua mea casă. N-am nicio îndoială că trebuie să muncesc din greu. Vreau să-mi pun experienţa la dispoziţia celor din Emirate şi mai ales în slujba oraşului Dubai. Acest oraş a venit în ajutorul meu şi mi-a dat ocazia să fac parte, din nou, din fotbal“.

CITEŞTE AICI CE SPUNE MARADONA DESPRE FOTBALUL DIN EMIRATE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite