Măcar egal cu Bosnia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul francez Laurent Blanc a fost readus cu picioarele pe pământ de înfrângerea cu Belarus (0-1) şi se vede nevoit acum să regândească din mers strategia. Întâlnirea cu Bosnia de mâine de la Sarajevo are o cu totul altă miză pentru francezi, care s-ar mulţumi acum şi cu o remiză. Obţinută cu orice preţ!

După instalarea sa ca selecţioner, imediat după CM 2010, Laurent Blanc promitea că în câteva luni naţionala Franţei va fi demnă din nou de apelativul „brazilienii Europei". Numai că obiectivul său principal a fost şi rămâne calificarea la Euro 2012, iar înfrângerea cu Belarus din primul meci al preliminariilor a complicat calculele fostului tehnician al lui Bordeaux.

Nevoit să schimbe tactica din mers, şi confruntat cu o lipsă evidentă a calităţii jucătorilor convocaţi pentru „dubla" cu Belarus şi Bosnia, Blanc ar zice acum „merci" şi pentru o remiză după meciul de mâine de la Sarajevo. „În contextul actual, nu cred că mai poate cineva spune că mergem în Bosnia să câştigăm", a spus tehnicianul francez. Fără să ştie de aceste declaraţii, Abou Diaby a întărit şi el apelul la modestie al antrenorului său: „Un punct ar fi deja un rezultat foarte bun".

Modelul Belarus

Astfel, noua deviză a Franţei va fi, cel puţin pentru meciul de marţi, „scopul scuză mijloacele". „Fotbalul frumos este o filosofie, rezultatele contează. Vom juca, dar mai întâi vom trece la munca de jos pentru a ne atinge obiectivul", a completat Blanc. Căpitanul Malouda chiar a dat exemplul Belarusului în privinţa modului în care Franţa ar trebui să abordeze partida cu Dzeko şi compania: „Ei au venit să scoată un egal. Când au văzut că pot specula anumite breşe, şi-au zis «de ce nu?» şi au reuşit să marcheze".

Au rămas într-un singur atacant

Totuşi, deşi Bosnia va interpreta cu totul altă partitură faţă de Belarus şi va crea spaţii pentru atacanţii francezi, ofensiva lui Blanc stă într-un singur vârf. Karim Benzema va începe mai mult ca sigur titular, recuperat după o accidentare la gleznă, dar banca de rezerve îi va oferi lui Blanc puţine opţiuni. Remy, Saha şi cel mai nou Hoarau, au căzut toţi la datorie împotriva Belarusului, iar lyonezul Jimmy Briand, convocat de urgenţă, şi Kevin Gameiro nu reprezintă soluţii viabile.

Susici vrea încă un egal pentru România

Antrenorul Bosniei spune şi el că o remiză cu Franţa ar fi ideală, dar trage un ochi şi în curtea vecinilor. „Dacă facem egal, vom deveni favoriţi la calificare alături de Belarus. Pentru noi, cel mai bun rezultat în celălalt meci ar fi tot un egal. O victorie a României ar complica lucrurile", a spus Susici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite