Lupta pentru titlu, mediată de COVID-19. Ar putea fi decis primul loc din campionat de pandemia de Sars-Cov-2?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Cluj
CFR Cluj

Pandemia declanşată de virusul SARS-CoV-2 ar putea deveni un factor decisiv în bătălia pentru primul loc. Clujenii, prin Dan Petrescu, cer modificări în regulamente, Liga Profesionistă de Fotbal şi oficialii FCSB se opun.

La sfârşitul lunii octombrie, FCSB a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal amânarea meciului cu Farul, având opt jucători infectaţi cu COVID-19 şi alţi opt indisponibili din cauza altor probleme medicale. LPF a aprobat fără probleme. În acest moment, între FCSB şi CFR Cluj, diferenţa de puncte se menţine constantă, la cum evoluează cele două echipe, ca niste metronoame, pare că nimic nu se va schimba până la finalul acestui sezon, ardelenii fiind aproape să devină din nou campioni. Dar ce poate interveni în lupta celor două formaţii? Pandemia! Infectarea unui număr mare de jucători poate duce la amânarea unor meciuri, la subţierea lotului, numărul fotbaliştilor într-un campionat cu multe etape fiind foarte important, la incapacitatea unor fotbalişti de a evolua la turaţie maximă din cauza simptomelor ce persistă şi după ce boala a fost învinsă.

 „În ianuarie o să fie multe probleme de COVID şi o să se amâne iar jocuri. Echipele care au fotbalişti în lot, de ce să nu evolueze? Sper din tot sufletul să se reglementeze acest lucru, să fie lăsate echipele să pună câţi jucători vor pe listă”, a spus antrenorul din Gruia, Dan Petrescu, făcând referire la faptul că o formaţie din Liga 1 nu poate folosi toţi jucătorii pe care îi are sub contract, putând trece pe lista A doar 25.

Managerul FCSB, Mihai Stoica, a sărit ca ars la propunerea fostului lui colaborator de la Unirea Urziceni, invocând regulamente internaţionale. „Siderat sunt. Băi, eşti de-o viaţă în fotbal. Tu nici acum nu ştii ce înseamnă o listă? Tu vrei să bagi orice jucător. Te dezafiliază UEFA. El nici măcar atâta lucru nu ştie. N-am văzut niciodată... să spui atâtea enormităţi. Te doare capul! Deci, n-are nicio logică în ce spune, dar nicio logică. E groaznic! Ăsta e antrenorul echipei care conduce fotbalul românesc”, a „explodat” Mihai Stoica la Telekom Sport.

O altă explicaţie, dată pentru Fanatik, a venit de la secretarul general al LPF. „Cred că e greu de schimbat ceva în timpul campionatului. Această regulă a fost instituită tocmai pentru a proteja cluburile de eventuale cheltuieli. Adică, în momentul în care ai un număr limitat de jucători, se presupune că ar trebui să fii mai atent cu privire la achiziţiile pe care le faci. Să nu te trezeşti că ai în echipă 30-35 de jucători, ceea ce-ţi creşte foarte mult bugetul de salarii şi te aduce mai aproape de riscuri pe care nu şi le doreşte nimeni. E clar însă că e o perioadă mai dificilă pentru toată lumea şi trebuie să cântărim în continuare. Dacă îşi doresc o modificare, pot încerca din nou să facă o solicitare către Ligă şi către Federaţie”, a spus Justin Ştefan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite