Halep, de neoprit. Simona s-a calificat în finală la Roma şi are şansa de a câştiga al doilea turneu consecutiv. S-a stabilit ora de start a partidei cu Svitolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, locul 4 WTA, a acces, sâmbătă, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o pe olandeza Kiki Bertens, locul 20 WTA, scor 7-5, 6-1.

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 4 WTA, o va întâlni pe sportiva ucraineană Elina Svitolina, locul 11 WTA şi favorită 8, în finala turneului de la Roma, duminică, de la ora 14.00, conform programului anunţat de organizatori. „Sunt foarte bucuroasă că am câştigat, e neplăcut să fii oprit de ploaie, mă bucur că am terminat meciul. Sunt foarte încrezătoare, titlul de la Madrid mă face mai puternică. Îmi doresc să câştig acest titlu, mereu este o plăcere să joc aici", a declarat Halep pe teren, după terminarea meciului.

Rugată să vorbească şi în italiană, Halep a spus: "Mulţumesc tuturor, îmi place oraşul Roma".

„Simt jocul, sunt în formă, mănânc ciocolată"

Simona Halep a declarat, în conferinţa de presă de după calificarea în finala turneului de la Roma, că pentru ea cheia parcursului bun din această săptămână este reprezentată de mai mulţi factori: "Încrederea, simt jocul, sunt în formă, nu am accidentări, mănânc ciocolată, totul este plăcut“.

Ea a precizat că şi-a schimbat mentalitatea faţă de cum a fost anul trecut la acelaşi turneu. "Pot să spun că sunt mândră că am schimbat mentalitatea faţă de anul trecut. Anul trecut când am venit aici eram supărată că trebuie să joc din nou. Anul acesta când am venit mi-am spus că trebuie să joc până la capăt. Îmi doresc mult şi eram mai motivată. Anul trecut a fost o lecţie bună şi nu am vrut să repet situaţia. Să fiu în finală aici este minunat, este plăcut să joc în finală şi vreau să câştig".

Halep a vorbit şi despre faptul că a plouat în timpul meciului cu Kiki Bertens şi a făcut o comparaţie între situaţia de la Roma şi cea de la Roland Garros în condiţii de ploaie. "La Roma nu plouă atât de mult. Eram încrezătoare că vom termina astăzi. A fost mai greu când am văzut că plouă la 4-1, am spus: Nu acum, te rog. Dar nu pot schimba nimic, am rămas acolo şi am avut răbdare, iar ploaia s-a oprit. A fost o mare diferenţă, pentru că la Roland Garros ploua tot timpul când jucam. Începeam meciul şi ploua. Cred că nu este un lucru bun. Este o mare diferenţă. Mingea la French Open era foarte grea, iar terenul era ud. Aici terenul a fost perfect".

Sportiva a menţionat că acum este mai experimentată şi nu se precipită atunci când vede că ar putea ploua. "Am destulă experienţă, poate când eram mai tânără făceam asta, când vedeam că vine ploaia mă grăbeam, dar acum nu, mă gândesc doar să îmi păstrez calmul şi să joc la fel ca până atunci".

Simona Halep a mai spus că simte presiunea faptului că poate fi considerată favorită la turneele pe zgură, dar este o presiune pozitivă. "Simt presiunea, dar este o presiune pozitivă. Îmi place să cred că am şansa să câştig meciuri. Îmi place să intru pe teren şi să fiu responsabilă pentru mine însămi, de ce fac pe teren, nu mă gândesc la ce fac altele, mă gândesc doar la ce fac eu, să muncesc mult în fiecare zi şi când merg acolo să cred că pot să câştig turnee. Nu este uşor", a adăugat ea.

Cu cine va juca finala

Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 4 WTA, a acces, sâmbătă, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o pe olandeza Kiki Bertens, favorită 15 şi locul 20 WTA, scor 7-5, 6-1.

În finală, Halep o va întâlni pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 11 WTA, duminică, de la ora 14.00. Svitolina a beneficiat în semifinale, sâmbătă, de abandonul sportivei spaniole Garbine Muguruza, numărul 7 mondial.

Halep a început meciul cu Bertens cu un break, dar a fost egalată la 2. După ce a condus cu 4-2, Halep a fot egalată la 4-4, dar a reuşit să se impună apoi, scor 7-5, după 49 de minute. La 6-5, Halep a cerut intervenţia lui Cahill. "Trebuie să te relaxezi, faci treabă bună, fă jocul tău normal", i-a spus Cahill lui Halep, conform News.ro. 

Setul doi a fost la discreţia jucătoarei din România, care s-a impus, scor 6-1. Meciul a durat o oră şi 17 minute. În finală, Halep va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Garbine Muguruza (Spania), locul 7 WTA şi cap de serie 3, şi Elina Svitolina (Ucraina), locul 11 WTA şi favorită 8.

Pentru accederea în finală la Roma, Halep va primi 230.565 de euro şi 585 de puncte în clasamentul WTA. Halep are şansa de a câştiga al doilea turneu consecutiv în acest an, după ce s-a impus săptămâna trecută la turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

Meciul integral

Simona Halep şi Kiki Bertens, favorită 15 şi locul 20 WTA, au mai fost adversare de trei ori, românca impunându-se în două din aceste confruntări. Halep a învins-o pe Bertens în 2010 în sferturi la Torhout (Belgia, scor 7-6, 6-2), apoi olandeza s-a impus în faţa româncei în 2012, în semifinale la Fes (Maroc, scor 6-3, 6-4), iar în 2016 cele două au jucat în turul trei la Wimbledon, când învingătoare a fost Halep, scor 6-4, 6-3. 

Simona Halep a precizat că simte că joacă mai bine la Roma decât a făcut-o la Madrid. "Sunt mândră că am continuat să câştig şi să joc la nivelul meu cel mai înalt după trofeul câştigat. Nu este uşor. Mă simt bine, sunt bucuroasă şi mulţumită şi de atitudinea mea. Mă simt puţin obosită, este normal, dar mă motivează faptul că câştig. La Madrid nu am jucat cel mai bun tenis. Aici simt că joc mai bine, dar am mai puţină energie. Însă mă simt cel mai bine de până acum în acest an", a explicat ea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite