Lipă e şocată de amploarea scandalului de dopaj: „Nicio probă B nu a ieşit negativă după ce proba A a fost pozitivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii, caiacistul Ionuţ Mitrea a fost depistat pozitiv cu meldonium, în timp ce canoistul Liviu Dumitrescu a fost depistat pozitiv cu un hormon de creştere. Acum, încă şapte componenţi ai loturilor de caiac-canoe calificaţi la Rio au fost depistaţi pozitiv.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri seară, pentru News.ro, că trebuie găsiţi vinovaţii, după ce aproape tot lotul de caiac-canoe a fost depistat pozitiv.

"Am plecat la ora 18.00 din MTS şi nu primisem nimic oficial, deci nu pot spune că oficial am fost informată. Poate la COSR, care înţeleg că au confirmat, există un alt regim fiind înaintea Jocurilor Olimpice. Iar dacă a confirmat COSR înseamnă că aşa e. Trebuie să aflăm cine e de vină, ce s-a întâmplat, pentru că deja s-au întâmplat prea multe", a declarat Lipă pentru News.ro.

Întrebată dacă există vreun rezultate sau informare privind rezultatul eşantionului B în cazul altor sportivi depistaţi anterior, Lipă a răspuns: "Nu a sosit nicun rezultat, nu am cunoştinţă de aşa ceva, dar din câte ştiu, ca fostă sportivă, nicio probă B nu a ieşit negativă după ce proba A a fost pozitivă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite