Lewis Hamilton, învingător la Abu Dhabi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton l-a învins pe Fernando Alonso şi a câştigat cursa din Abu Dhabi după ce Sebastian Vettel a abandonat în primul tur din cauza unei defecţiuni la maşină.

PREMIERĂ! Vettel a abandonat la Abu Dhabi!

Astfel, britanicul a obţinut a treia victorie din acest sezon, profitând de abandonul liderului mondial germanul Sebastian Vettel.

Abandonul lui Vettel l-a dus pe Hamilton până pe prima poziţie (nr. el a ocupat locul al doilea pe grila de start), loc pe care l-a păstrat până la final.Britanicul a fost urmat de spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari n timp ce Jenson Button a urcat pe ultima treaptă a podiumului în ciuda unor probleme temporare la sistemul KERS. Pilotul echipei McLaren a oferit câteva dueluri spectaculoase cu Mark Webber, însă câştigătorul celei de-a treia poziţii s-a stabilit timpuriu, în momentul în care australianul a optat pentru o strategie mai puţin obişnuită cu trei opriri la boxe, ultima dintre ele petrecându-se chiar în ultimul tur, pentru a utiliza şi pneurile medium.

Webber a terminat în cele din urmă pe locul patru după ce a pierdut mult timp, în faţa unui Felipe Massa d propulsat până pe cinci după o greşeală de pilotaj spre finalul cursei. Cum ne-au obişnuit, Mercedes GP şi-a adjudecat locurile şase şi şapte prin Nico Rosberg şi Michael Schumacher, urmaţi de Adrian Sutil şi Paul di Resta de la Force India, care şi-a consolidat astfel poziţia a şasea în clasamentul general.

Di Resta a fost singurul care a optat pentru o singură oprire la boxe, în timp ce ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Kamui Kobayashi de la Sauber.

Vezi mai jos clasamentul completAbu Dhabi - Rezultate cursa:

1. Hamilton McLaren-Mercedes 1h37:11.886
2. Alonso Ferrari + 8.457
3. Button McLaren-Mercedes + 25.881
4. Webber Red Bull-Renault + 35.784
5. Massa Ferrari + 50.578
6. Rosberg Mercedes + 52.317
7. Schumacher Mercedes + 1:15.900
8. Sutil Force India-Mercedes + 1:17.100
9. Di Resta Force India-Mercedes + 1:40.000
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap
11. Perez Sauber-Ferrari + 1 lap
12. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
13. Petrov Renault + 1 lap
14. Maldonado Williams-Cosworth + 1 lap
15. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
16. Senna Renault + 1 lap
17. Kovalainen Lotus-Renault + 1 lap
18. Trulli Lotus-Renault + 2 laps
19. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps
20. Liuzzi HRT-Cosworth + 2 laps

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite