Lăcătuş face pe „Fiara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roş-albaştrii vor intra în cantonament de mâine, cu două zile înaintea partidei
Roş-albaştrii vor intra în cantonament de mâine, cu două zile înaintea partidei

Antrenorul roş-albaştrilor s-a folosit de perioada de întrerupere a campionatului pentru a testa limitele fotbaliştilor săi înainte de derby, programând un regim dur de pregătire. Cristi Tănase şi colegii săi au avut parte de o pregătire „spartană“ în vederea meciului cu Dinamo, cu două antrenamente pe zi.

Marius Lăcătuş nu-şi menajează deloc elevii înaintea partidei cu Dinamo. „Vom încerca să scoatem maximum din acest derby de tradiţie. Le-am spus jucătorilor mei că trebuie să evolueze la nivelul partidelor cu Napoli şi Sportul", a explicat „Fiara". Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a profitat din plin de perioada de întrerupere a campionatului pentru a pregăti cel de-al patrulea său meci cu Dinamo din postura de antrenor al Stelei.

Jucătorii au avut parte de multe zile în regim de semi-cantonament, în care au mâncat şi au dormit la stadion, în pauza dintre cele două şedinţe de pregătire ale zilei. Ultima astfel de experienţă s-a petrecut marţi, când jucătorii au intrat mai întâi pe mâna preparatorului fizic Michele Bon, după care au urmat antrenamentele propriu-zise conduse de Lăcătuş. Acest regim „cazon" dispăruse în ultima vreme din Ghencea, însă era o practică constantă în mandatul lui Victor Piţurcă, când fotbaliştii erau chemaţi chiar şi pentru a lua micul dejun la stadion.

Gigi merge să-i încurajeze

Roş-albaştrii vor intra în cantonament de mâine, cu două zile înaintea partidei. Marius Lăcătuş va rămâne şi el la stadion împreună cu jucătorii, lucru care nu se întâmpla în precedentele sale mandate, când pe post de paznic al jucătorilor rămânea doar secundul Nelu Naghi. Sâmbătă, jucătorii ar putea fi vizitaţi în cantonament şi de patronul Gigi Becali, care şi-a făcut un obicei din a-i încuraja în stil propriu pe stelişti înaintea meciurilor cu miză.

"Am avut vreo trei derby-uri cu Dinamo ca antrenor şi am o victorie, un egal şi o înfrângere. Deci, dacă e s-o luăm de la început, urmează tot o victorie."
Marius Lăcătuş antrenor Steaua

Au „şters" cartonaşul roşu al lui Cristea

Ioan Andone are încă un elev „apt" pentru derby, pe Andrei Cristea. Acesta primise „roşu" etapa trecută, cu Oţelul, însă „câinii" au făcut contestaţie pe motiv că Balaj a luat o decizie aiurea, la un duel normal între Cristea şi Râpă. După ce Comisia de Disciplină a amânat, săptămâna trecută, verdictul, pe motiv că este nevoie şi de mărturia jucătorului gălăţean, plecat la naţionala de tineret, ieri, Râpă şi-a trimis poziţia, prin fax: „Am sărit la cap cu Cristea, el m-a lovit în faţă, dar nu ştiu dacă a fost intenţionat".

Pe baza acestei declaraţii, dar şi conform probelor video, atacantul dinamovist a fost iertat de suspendare, devenind eligibil pentru derby-ul cu Steaua! În decizia anulării cartonaşului roşu primit de vârful „câinilor" a contat şi raportul arbitrului Cristi Balaj. „Membrii Comisiei s-au uitat două ore la faza video, dar nu au văzut nimic incriminatoriu la adresa lui Cristea. În plus, în raportul său, Balaj a scris că n-a văzut faza şi că a luat decizia de a elimina fotbalistul sub rezerva ca acest caz să fie analizat ulterior de comisii", a spus Dumitru Dragomir.

Lpf l-a scăpat şi pe tamaş

Nu este prima dată când roş-albii beneficiază de clemenţa organelor de analiză înaintea unui derby cu Steaua. S-a mai întâmplat şi în sezonul 2008-2009, când Tamaş, după ce a văzut „roşu" într-un meci cu CFR, a fost suspendat pentru o etapă. Dinamovistul îl lovise pe Kone fără minge şi, conform regulamentului, trebuia să stea pe tuşă minimum două runde. Faza a fost analizată de Comisia de Disciplină, Tamaş a stat un meci, după care a jucat contra Stelei.

" Propun să i se ia şi două puncte Oţelului şi să i se acorde unul lui Dinamo. Poate pe viitor o să vedem şi un gol valabil anulat la Comisii. "
Marius Lăcătuş antrenor Steaua

" E o decizie normală. Nu trebuie să ne condamne lumea. Dacă n-am lovit, de ce să fiu pedepsit?! "
Andrei Cristea atacant Dinamo

" Dinamo a comis cea mai mare hoţie! Dacă Balaj a greşit, eliminându-l pe Cristea, atunci să fie scos din arbitraj. Nu vom contesta decizia ca să nu continuăm circul. "
Helmuth Duckadam preşedinte Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite