La 71 de ani, venerabilul Lucescu începe aventura în campionatul rus! Când e primul meci şi unde poate fi văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Il Luce a împlinit ieri 71 de ani, dar n-are timp de petreceri: azi debutează în campionatul Rusiei ca antrenor al lui Zenit.

După 12 ani la Şahtior şi 22 de trofee aduse în vitrina minerilor, Lucescu a decis să lase în urmă o zonă tensionată. Cum nici Turcia nu e în această perioadă un paradis de linişte, Il Luce a îmbrăţişat fără rezerve ideea de a antrena în Rusia, la Sankt Petersburg. Pe lângă oportunitatea de a pregăti una ditnre cele mai înstărite grupări europene, antrenorul român cunoaşte rusa aproape perfect, iar oraşul este unul pe placul său, încărcat de simboluri culturale prestigioase, precum muzeul Ermitaj.

Pe cine antrenează Lucescu

Locul trei în campionatul trecut, Zenit va juca doar în grupele Europa League. Clubul s-a despărţit de portughezul Villas-Boas şi a vândut starul din atac, pe brazilianul Hulk, în China. Belgianul Axel Witsel e şi el în discuţii pentru o plecare la Inter, însă Lucescu a găsit deja soluţii pe placul şefilor, câştigând Supercupa cu şase jucători ruşi în echipă. Zenit s-a impus cu 1-0 în meciul cu ŢSKA Moscova, echipa campioană, iar formaţia antrenată de Il Luce este favorită la pariuri pentru câştigarea titlului în acest sezon.

Echipa este, bineînţeles, o îngemănare între localnici precum Kokorin, Dzyuba, Kerjakov sau Jirkov şi străini. Pe lângă Witsel, Zenit mai are fotbalişti de naţionalitate italiană (Criscito), spaniolă (Javi Garcia), portugheză (Neto şi căpitanul Danny), braziliană (Mauricio şi Giuliano), slovacă (Mak) şi muntenegreană (Djordjevici). Giuliano şi Mak sunt singurele achiziţii din această vară ale clubului deţinut de concernul GazProm.


Va avea un stadion nou
Cea de-a 25-a ediţie a campionatului rus începe sâmbătă, , iar prima partidă se joacă între Zenit Sankt Petersburg şi Lokomotiv Moscova, de la ora 17.30. Meciurile din acest an ale lui Zenit vor putea fi urmărite pe posturile DigiSport, care va transmite campionatul rus. Partida cu Lokomotiv se joacă pe arena Petrovskij, de 22.000 de locuri, stadionul de rezervă al celor de la Zenit. Anul acesta este prevăzută închierea lucrărilor la arena Krestovsky, care va avea 65.000 de locuri şi va găzdui partide de la Cupa Confederaţiilor (2017) şi Cupa Mondială (2018).
Primul caz de indisciplină
Atacantul Aleksander Kokorin a “sărbătorit” eşecul Rusiei de la EURO cu o petrecere monstruoasă la Motne Carlo, la care au curs râuri de şampanie. Kokorin şi un alt coleg de pahar au achitat o notă de plată de 250.000 de euro, iar oficialii lui Zenit au anunţat că vârful cumpărat de la Dinamo Moscova va fi amendat şi trimis la echipa a doua. Lucescu, antrenor care a avut de-a face de-a lungul anilor cu mulţi rebeli, nu numai că l-a iertat pe Kokorin, dar l-a folosit titular în Supercupa cu ŢSKA Moscova. “Îi mulţumesc lui Lucescu pentru încredere”, a spus Kokorin la final.
Prezentare pe un petrolier
Jucătorii lui Zenit Sankt Petersburg au prezentat noul echipament de joc pe o platformă petrolieră situtată în Marea Barents. Tricourile sunt albe cu o dungă albastră în diagonală, amintind de uniformele soldaţilor din armata lui Petru cel Mare, întemeietorul oraşului Sankt Petersburg, care s-a mai numit Petrograd şi Leningrad.


154 de milioane de euro însumează cota de piaţă a jucătorilor de la Zenit Sankt Petersburg. Cel mai valoros e Witsel
32 de trofee a câştigat antrenorul Lucescu: 22 cu Şahtior, 3 cu Dinamo, 3 cu Rapid, 2 cu Galatasaray, 1 cu Beşiktaş şi 1 cu Zenit
11 echipe de club a pregătit Lucescu din cinci ţări diferite: Corvinul, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior, Zenit


Jucători în Cecenia şi Siberia
Trei fotbalişti români iau startul în noua ediţie a campionautlui rus. După o serie de împrumuturi, Udinese l-a cedat definitiv pe Gabriel Torje, iar mijlocaşul echipei naţionale i s-a alăturat lui Gicu Grozav la formaţia cecenă Terek Groznîi. Fostul dinamovist Eric Bicfalvi va evolua pentru Tom Tomsk, în Siberia.
Start fals pentru Dan Petrescu
Dan Petrescu (48 de ani) a revenit din acest sezon la Kuban Krasnodar, echipă pe care a mai antrenat-o în perioada 2009-2012. După primele patru meciuri din Liga a doua rusă, Bursucul nu a cunoscut încă victoria, înregistrând trei egaluri şi o înfrângere. Kuban ocupă locul 17 din 20 de etape. La sfârşitul acestui an, Petrescu va face o deplasare teribilă, la Vladivostok, între cele două oraşe aflate la extremităţile Rusiei fiind o distanţă de 6.800 de kilometri în linie dreaptă.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite