Koch a câştigat etapa de zbor cu schiurile de la Oberstdorf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Koch (Reuters)
Martin Koch (Reuters)

Martin Koch a obţinut prima victorie a sezonului, datorită unor evoluţii excelente la Oberstdorf. Fără niciun succes de mai mult de un an, austriacul a terminat acum pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, graţie unor sărituri de 218, respectiv 221,5 metri - cel mai lung al zilei - la doar patru metri de recordul stabilit de finlandezul Harri Olli, care datează din 2009.

În vârstă de 30 de ani, Koch se simte excelent la Oberstdorf, unde a obţinut mai multe rezultate bune: în 2008, a devenit vice-campion al lumii la zbor cu schiurile; sezonul trecut, tot în Germania, a înregistrat al doilea succes al carierei, iar sâmbătă a câştigat încă o dată, victoria sa fiind în afara oricărui dubiu. Totodată, după excelentul rezultat de pe trambulina Heini-Klopfer, austriacul a devenit un candidat serios la Globul de Cristal al specialităţii în 2012.

Poziţia secundă i-a revenit japonezului Daiki Ito, care a încheiat la ceva mai mult de zece puncte în urma învingătorului, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat elveţianul Simon Ammann, aflat la cea mai bună clasare din actualul sezon.

Unul dintre favoriţi la Marele Glob de Cristal, Gregor Schlierenzauer a avut două evoluţii total diferite în etapa de sâmbătă: al treilea după manşa întâi, câştigătorul Turneului Celor Patru Trambuline nu a mai repetat acel rezultat în partea a doua şi a încheiat numai pe şapte. Cum Andres Bardal a fost doar al 12-lea, Schlierenzauer a redus cu numai 14 puncte avansul pe care norvegianul îl are în faţa sa la general. Fostul lider, Andreas Kofler, a terminat pe 17 şi pare să nu mai aibă nicio şansă la trofeu, mai ales că evoluţiile sale sunt din ce în ce mai slabe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite