Irina Bara a renunţat la un turneu în Serbia, după problemele de la circuitul lui Djokovici: „E foarte complicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Bara
Irina Bara

Irina Bara a renunţat să mai meargă în Serbia, pentru un turneu demonstrativ plănuit de fostul număr opt mondial, Janko Tipsarevici, după fiasco-ul înregistrat de circuitul caritabil al lui Novak Djokovici, în urma căruia patru jucători de top din ATP au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

A opta reprezentantă a României în clasamentul WTA, Irina Bara a explicat într-un interviu pentru „Gazeta Sporturilor“ că şi-a schimbat planul, după ce a văzut ce s-a întâmplat la Adria Tour. Iniţial, Irina Begu, Ana Bogdan, Patricia Ţig şi Irina Bara fuseseră anunţate pe lista de participanţi la competiţia găzduită de Janko Tipsarevici, la academia sa de tenis din Belgrad, la fel ca şi Kristina Mladenovici, Dayana Yastremska sau Anastasia Pavlyuchenkova.

„Mi s-a părut că au organizat prea devreme turneele. Trebuiau să ia mai multe măsuri de siguranţă, erau necesare. Au fost prea relaxaţi. Cred că se putea întâmpla la orice turneu, chiar la primul de la reluare.

Cel mai important este să fie toată lumea în siguranţă, atunci ar trebui să revenim la competiţii şi să călătorim liniştiţi, dar deocamdată nu ştiu dacă e cazul. Nu o să mai particip, nu numai din cauza întâmplărilor din zilele trecute, dar şi pentru că nu s-au ridicat restricţiile. Eu când aş fi revent din Serbia trebuia să stau două săptămâni în carantină şi nu-mi permit, de asta am decis să nu joc. Am sperat că restricţiile de călătorie se vor relaxa, am tot aşteptat, dar nu s-a întâmplat aşa. Mi-aş fi dorit să joc, dar e foarte complicat“, a declarat Irina Bara pentru sursa citată.

Eu nu merg în Thailanda sau America în primele săptămâni din august. Sper că mai adaugă şi alte turnee prin Europa, în Franţa, Italia, Germania. Nu mă văd călătorind atât de departe deocamdată pentru că nu ştii dacă eşti safe. Iată ce s-a întâmăplat şi acum în Serbia, la acest tur. Noi am primit calendarul, dar pentru cineva cu clasamentul meu (n.r. - 159 WTA) nu prea ai ce să joci. Sunt şi nişte ITF-uri prin Europa, dar doar de 15.000, poate spre sfârşitul lui august să mai apară câte ceva. Mai aşteptăm, cum a trecut perioada asta din martie până acum o să treacă şi de acum încolo. Important e că ne putem pregăti, nu prea ştim pentru ce. Irina Bara, jucătoare de tenis

CITEŞTE ŞI:

OPINIE Novak Djokovici a făcut un mare bine omenirii: Lecţia pe care ne-a predat-o involuntar

Lumea tenisului, zguduită: Djokovici are coronavirus! Unde a făcut testul

Djokovici, desfiinţat după ce a organizat o „bombă“ cu COVID: „O decizie cretină!“

Serbia, un alt univers! Tribune pline-ochi, la turneul organizat de Novak Djokovici: Thiem a câştigat trofeul

VIDEO Petrecere de zile mari la Belgrad! Djokovici, Thiem şi Zverev au uitat de inhibiţii

Tatăl lui Novak Djokovici a găsit vinovatul, deşi toată lumea îl acuză pe fiul său: „A făcut mult rău!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite